ΕΡΤ3 – Τελετή Απονομής βραβείου “ Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”- Απευθείας μετάδοση – Τρίτη...

ΕΡΤ3 – Τελετή Απονομής βραβείου “ Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”- Απευθείας μετάδοση – Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 18:30

Τελετή Απονομής βραβείου “ Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”
Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3
Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 18:30

Την Τελετή Απονομής του πανευρωπαϊκού βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”, θα παρουσιάσει η ΕΡΤ3 σε απευθείας μετάδοση από το μνημείο της Ροτόντας, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 18:30.Το φετινό βραβείο, που στόχο έχει να υπογραμμίσει τον ρόλο της Τέχνης στον διαπολιτισμικό διάλογο, θα απονεμηθεί στον παγκοσμίου φήμης πιανίστα και μαέστρο  Daniel Barenboim.

Γεννημένος πριν από 79 χρόνια στο Μπουένος Αϊρες, από Αργεντινοεβραίους γονείς, ο Barenboim αποτελεί μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της διεθνούς μουσικής σκηνής, που έχει διακριθεί τόσο για το μουσικό του έργο όσο και για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα ειρήνευσης και κατανόησης των λαών. Ισόβιος αρχιμουσικός της Staatskapelle του Βερολίνου, ο Barenboim έχει αναπτύξει πρωτοποριακά projects για την ειρήνη, την τέχνη και τη στήριξη νέων καλλιτεχνών. Κορυφαία πρωτοβουλία όλων είναι η δημιουργία της West-Eastern Divan Orchestra, μιας γνωστής  σε παγκόσμιο επίπεδο ορχήστρας κλασικής μουσικής την οποία απαρτίζουν Ισραηλίτες και Παλαιστίνιοι. Κατά την τελετή θα δοθεί συναυλία από οκταμελές σχήμα μουσικών της ορχήστρας, στο οποίο συμμετέχει ως Εξάρχων (βιολί) ο Michael Barenboim, υιός του βραβευμένου μαέστρου.

Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.