ΕΡΤ3 – Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads- Σειρά ντοκιμαντέρ – Παρασκευή 2 Ιουνίου...

ΕΡΤ3 – Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads- Σειρά ντοκιμαντέρ – Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9:00 & 15:00

Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads  – 9ος Κύκλος
Σειρά ντοκιμαντέρ
Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9:00 & 15:00

Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου και καθημερινά στις 9:00 & 15:00, η ΕΡΤ3 προβάλλει τον ένατο κύκλο  της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads», παραγωγής Γαλλίας 2020, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια.

Ορισμένες διαδρομές, είτε απομακρυσμένες,  είτε γεμάτες τουρίστες, πρόσφατες ή παλιές, διάσημες ή ξεχασμένες, συνοδεύονται από θρύλους. Η σειρά εξερευνά διαδρομές που έχουν γράψει ιστορία σε πέντε ηπείρους: δρόμοι και ποτάμια που χώριζαν χώρες, άλλα που σχημάτισαν δεσμούς, δημιουργώντας μονοπάτια για εμπόρους, τυχοδιώχτες, ευαγγελιστές, κατακτητές και ταξιδιώτες.

Η πρωτότυπη και ποιητική προσέγγιση αυτής της σειράς ρίχνει νέο φως σε αυτούς τους μυθικούς δρόμους. Σε όλο το ταξίδι, οι διαδρομές ξετυλίγονται μέσα από τα μάτια των ανδρών και των γυναικών που ζουν και εργάζονται σε αυτές.
Οι προσωπικές περιπέτειες εναλλάσσονται με εξαιρετικές εξερευνήσεις, αξέχαστες συναντήσεις και εκπληκτικές εξελίξεις. Ως ιστορικά σύμβολα, αυτές οι διαδρομές πυροδοτούν τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων που τις ακολουθούν σε αναζήτηση της περιπέτειας και της ελευθερίας.

 Επεισόδιο 1o: Κούβα

Ο σκηνοθέτης Μαρκ Μόπτυ  ακολουθεί τα βήματα του Ερνέστο Γκεβάρα και των συνταξιδιωτών του. Από τη χαοτική σύγκρουση στη Σιέρρα Μαέστρα με την ομάδα του Φιντέλ Κάστρο το 1956 έως τη νίκη ενάντια στο καθεστώς Μπατίστα, δύο χρόνια αργότερα. Ο Μαρκ Μόπτυ ξεκινά το ταξίδι του με μια επίσκεψη στην Αβάνα. Μέσα από συναντήσεις και μαρτυρίες πρώην συντρόφων του Τσε, ο σκηνοθέτης επιλέγει να διαχωρίσει τον μύθο του επαναστάτη από την πραγματικότητα της μετάβασης της Κούβας, ίσως για να αναβιώσει τη διαμάχη.