ΕΡΤ3 – Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads – Σειρά ντοκιμαντέρ – Τετάρτη 20...

ΕΡΤ3 – Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads – Σειρά ντοκιμαντέρ – Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 8:00

Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads  – 8ος Κύκλος
Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ  ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Σειρά ντοκιμαντέρ
Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 8:00

 Από την Τετάρτη 20 Ιουλίου και καθημερινά στις 8:00, η ΕΡΤ3 προβάλλει τον νέο κύκλο  της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρυλικές διαδρομές/Mythical Roads»,  παραγωγής Γαλλίας 2020, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια.Ορισμένες διαδρομές, είτε απομακρυσμένες,  είτε γεμάτες τουρίστες, πρόσφατες ή παλιές, διάσημες ή ξεχασμένες, συνοδεύονται από θρύλους. Η σειρά εξερευνά διαδρομές που έχουν γράψει ιστορία σε πέντε ηπείρους: δρόμοι και ποτάμια που χώριζαν χώρες, άλλα που σχημάτισαν δεσμούς, δημιουργώντας μονοπάτια για εμπόρους, τυχοδιώχτες, ευαγγελιστές, κατακτητές και ταξιδιώτες.Η πρωτότυπη και ποιητική προσέγγιση αυτής της σειράς ρίχνει νέο φως σε αυτούς τους μυθικούς δρόμους. Σε όλο το ταξίδι, οι διαδρομές ξετυλίγονται μέσα από τα μάτια των ανδρών και των γυναικών που ζουν και εργάζονται σε αυτές.
Οι προσωπικές περιπέτειες εναλλάσσονται με εξαιρετικές εξερευνήσεις, αξέχαστες συναντήσεις και εκπληκτικές εξελίξεις. Ως ιστορικά σύμβολα, αυτές οι διαδρομές πυροδοτούν τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων που τις ακολουθούν σε αναζήτηση της περιπέτειας και της ελευθερίας.

 Επεισόδιο 1ο :Ο δρόμος των νομάδων- Από το Κιργιστάν στο Τατζικιστάν[The Road of the Nomadic Soul: from Kyrgyzstan to Tajikistan]
Για να συναντήσει τους σημερινούς νομάδες, η σκηνοθέτης Σιμπίλ ντ΄ Ορζεβάλ διέσχισε το Κιργιστάν, από την πρωτεύουσα Μπισκέκ ως τη λίμνη Ισίκ Κουλ. Μετά, μέσα από τα  βουνά και τα βοσκοτόπια, θα κατευθυνθεί στο νότιο κομμάτι της χώρας. Θα διασχίσει τα βουνά Τρανς Αλάι πηγαίνοντας στο Τατζικιστάν και στα Δυτικά Παμίρ, που κατοικούνται από μια κιργιζική μειονότητα, η οποία έχει ακόμα νομαδικές παραδόσεις.