ΕΡΤ3- Τηλεοπτικές Σειρές – Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

ΕΡΤ3- Τηλεοπτικές Σειρές – Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

ΕΡΤ3 – Τηλεοπτικές Σειρές
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου

Τρεις ξεχωριστές τηλεοπτικές σειρές που μπορείτε να απολαύσετε την Παρασκευή 17  Νοεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στην ΕΡΤ3 .

21:00 | Το Μάθημα   Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
[The Lesson ]Δραματική σειρά 6 ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Ισραήλ, 2022.Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός δασκάλου στο Ισραήλ που απολύθηκε, όταν ένας μαθητής τον επέκρινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή μοιράστηκε πολιτικές απόψεις στην τάξη.

Ένα καθηλωτικό δράμα που αγγίζει δύσκολα ηθικά ζητήματα: τη μεταχείριση των Αράβων στην ισραηλινή κοινωνία, τη μετατόπιση της δυναμικής εξουσίας μεταξύ εφήβων και ενηλίκων, τις προκλήσεις της ζωής κάτω από το πρίσμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει λάβει βραβείο καλύτερης σειράς και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Σειρών των Καννών το 2022, βραβείο καλύτερης σειράς, καλύτερης γυναικείας  και ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Σειρών του Βερολίνου το 2022 και βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς της Ισραηλινής Τηλεοπτικής Ακαδημίας το 2023.

Επεισόδιο 4
Η Λιάν και ο Άσι φτάνουν στο τηλεοπτικό στούντιο με καλή διάθεση. Εκείνη είναι καλά προετοιμασμένη και δείχνει όμορφη μετά από μια επίσκεψη στο μακιγιάζ. Σοκάρεται που βλέπει τον Αμίρ εκεί. Εκείνος προσπαθεί να την προειδοποιήσει ότι τους έχουν στήσει παγίδα οι παραγωγοί της εκπομπής, αλλά η Λιάν απορρίπτει την πρότασή του να το φύγουν μαζί. Ο Αμίρ αισθάνεται επίσης αυτοπεποίθηση, παρά τις επιφυλάξεις της Ταμάρ και ένα δύσκολο τηλεφώνημα με τον Ζέεφ. Εκείνο το πρωί, όταν άφησε την Κέσετ στην πισίνα, είδε μια πινακίδα που έγραφε: «Απαγορεύoνται οι Άραβες». Αυτό είναι το μυστικό του όπλο: άλλωστε, είχε προειδοποιήσει τη Λιάν ότι τα λόγια οδηγούν σε πράξεις.

Σκηνοθεσία: Deakla Keydar
Πρωταγωνιστούν: Doron Ben-David, Maya Landsman, Alma Zack, Dvir Benedek

22:00 | Αστρίντ και Ραφαέλ- Α΄ΚΥΚΛΟΣ   Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
[Bright Minds/ Astrid et Raphaëlle]
Αστυνομική σειρά 8 ωριαίων επεισοδίων συμπαραγωγής Γαλλίας/ Βελγίου/ Ελβετίας, 2019.
Μετά την επιτυχία της πρώτης τους έρευνας, η Ραφαέλ Κοστ, Αστυνόμος στο Εγκληματολογικό Τμήμα και η βοηθός της Αστρίντ Νιλσέν-στο φάσμα του αυτισμού- εργαζόμενη στο Τμήμα Αρχείων της αστυνομίας, θα αντιμετωπίσουν κι άλλα περίπλοκα αινίγματα.

Μια σειρά που θα εκπλήξει ευχάριστα το κοινό χάρη στο ασυνήθιστο ζευγάρι πρωταγωνιστών και την ικανότητά τους να λύνουν ακόμη και τις πιο περίπλοκες αστυνομικές υποθέσεις.Επεισόδιο 3ο:  Ο Χαμένος Κρίκος  [Chaînon Manquant]
Μια υπάλληλος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται νεκρή μπροστά από έναν σκελετό δεινοσαύρου. Ούτε μια σταγόνα νερό στον ορίζοντα, ωστόσο… το θύμα έχει πεθάνει  από πνιγμό. Η Ραφαέλ και η Αστρίντ θα ανακαλύψουν σταδιακά ότι το παράνομο εμπόριο απολιθωμάτων, αλλά και μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψ, ίσως σχετίζονται με το ακατανόητο αυτό έγκλημα.

Σκηνοθεσία: Frédéric Berthe/Julien Seri/ Elsa Bennett/ Hippolyte Dard/ Éric Le Roux/ Chloé Micout/ François Ryckelynck/ Corinne Bergas.
Πρωταγωνιστούν: Sara Mortensen, Lola Dewaere, Jean-Louis Garçon, Geoffroy Thiébaut, Valérie Kaprisky.

 

00:00 | Στον Καναπέ   Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
[En Terapia]Δραματική σειρά 45 ημίωρων επεισοδίων, παραγωγής Αργεντινής, 2012.
Πέντε  ασθενείς, οι προσωπικές τους στιγμές, τα πιο μειλίχια μυστικά τους, οι πιο σκοτεινές σκέψεις τους στον καναπέ του ψυχοθεραπευτή τους.

Επεισόδιο 5ο: Λουθία[Lucia]Είναι η σειρά του ψυχαναλυτή να κάνει ψυχανάλυση. Έτσι, ο Γκιγιέρμο επισκέπτεται τη Λουθία, την επόπτριά του και της εκμυστηρεύεται τις ανησυχίες του για τη δουλειά του. Η Λουθία του μιλάει για το παρελθόν και την Μαρίνα, ξυπνώντας του μνήμες και συναισθήματα.

Σκηνοθεσία: Alejandro Maci
Πρωταγωνιστούν: Diego Peretti, Norma Aleandro, Leonardo Sbaraglia, Dolores Fonzi, Julieta Cardinali, Vera Spinetta