ΕΡΤ3 – «Το μάθημα» Δραματική Σειρά

ΕΡΤ3 – «Το μάθημα» Δραματική Σειρά

«Το μάθημα/ The Lesson»

Δραματική σειρά

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 20:00

Μετά από την εκπληκτική υποδοχή που είχε η δραματική σειρά έξι ωριαίων επεισοδίων «Το μάθημα/ The Lesson», παραγωγής Ισραήλ, 2022, η ΕΡΤ3, την μεταδίδει σε επανάληψη από την Τρίτη 5  Δεκεμβρίου στις 20:00.  Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός δασκάλου στο Ισραήλ που απολύθηκε αφού ένας μαθητής τον επέκρινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή μοιράστηκε πολιτικές απόψεις στην τάξη.

Ένα καθηλωτικό δράμα που αγγίζει δύσκολα ηθικά ζητήματα: τη μεταχείριση των Αράβων στην ισραηλινή κοινωνία, τη μετατόπιση της δυναμικής εξουσίας μεταξύ εφήβων και ενηλίκων, τις προκλήσεις της ζωής κάτω από το πρίσμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υπόθεση: Μια πολιτική συζήτηση μεταξύ του Amir, ενός 43χρονου καθηγητή πολιτικής αγωγής και της Lian, μιας 17χρονης μαθήτριας μετατρέπεται σε μια συναισθηματική σύγκρουση που επεκτείνεται  εκτός των ορίων της σχολικής τάξης. Σε μια διαμάχη για τη δικαιοσύνη, τόσο ο Amir όσο και η Lian, δεν θα υποχωρήσουν, ακόμα κι όταν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο και έχουν καταστροφικό τίμημα που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Παρακολουθούμε την αντιπαράθεση τους να επεκτείνεται από την τάξη σε ολόκληρο το σχολείο, μετά σε όλη την κοινότητα, στα μέσα ενημέρωσης και στην εκρηκτική πολιτική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ισραήλ. Καθώς η διαφωνία κλιμακώνεται, η σειρά βουτά βαθιά κάτω από την επιφάνεια για να αποκαλύψει τις πληγές που αιμορραγούν στις καρδιές και των δύο πρωταγωνιστών.

Ανάμεσα στα άλλα «Το μάθημα» έχει λάβει βραβείο καλύτερης σειράς και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Σειρών των Καννών το 2022, βραβείο καλύτερης σειράς, καλύτερης γυναικείας  και ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Σειρών του Βερολίνου το 2022  και βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς της Ισραηλινής Τηλεοπτικής Ακαδημίας το 2023.

Σκηνοθεσία: Deakla Keydar

Πρωταγωνιστούν: Doron Ben-David, Maya Landsman, Alma Zack, Dvir Benedek

Τρίτη 5 – Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου & Τρίτη 12- Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 20:00