ΕΡΤ3 – «UFO: Κρατικό Μυστικό/Flying Objects- A State Secret» – Ντοκιμαντέρ –...

ΕΡΤ3 – «UFO: Κρατικό Μυστικό/Flying Objects- A State Secret» – Ντοκιμαντέρ – Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 23:15

«UFO: Κρατικό Μυστικό/Flying Objects- A State Secret»
Ντοκιμαντέρ 
Τρίτη  3 Ιανουαρίου στις 23:15

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «UFO: Κρατικό Μυστικό/Flying Objects– A State Secret» προβάλλει η ΕΡΤ3 την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 23:15.

Το 2017, το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι είχε χρηματοδοτήσει ένα μυστικό ερευνητικό πρόγραμμα για τα UFO ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Ταυτόχρονα, στη δημοσιότητα έρχονται τρία βίντεο που δείχνουν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα.

Το πρώτο βίντεο χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2004. Στα πλάνα, ένα αντικείμενο σε σχήμα κάψουλας εκτελεί ελιγμούς  που αψηφούν τους νόμους της φυσικής. Την ίδια μέρα, τα ραντάρ του πυραυλικού καταδρομικού USS Princeton αντιλαμβάνονται  την παρουσία πολλών ιπτάμενων αντικειμένων. Την εγκυρότητα των βίντεο, που κινηματογραφήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη F-18, επιβεβαιώνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Με τη βοήθεια πολλών εγγράφων και αποκλειστικών συνεντεύξεων, με επίκεντρο την επιστήμη και τους ερευνητές από όλο τον κόσμο, αυτή η σοβαρή έρευνα αποκρυπτογραφεί το περιεχόμενο των βίντεο και πάνω από όλα ρίχνει φως στον λόγο που ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκαλύψουν το μυστικό τους πρόγραμμα. Πολιτικοί, επιστήμονες και αξιωματούχοι δίνουν νέες απαντήσεις, κάνουν υποθέσεις και θέτουν πολλά νέα ερωτήματα…

Σκηνοθεσία: Dominique Filhol

  • Το ντοκιμαντέρ θα  είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3