ΕΡΤ3 – «Βαλκάνια Εξπρές» – Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στις 13:00

ΕΡΤ3 – «Βαλκάνια Εξπρές» – Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 στις 13:00

«Βαλκάνια Εξπρές»
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 , στις 13:00

 Το ταξίδι στα Βαλκάνια συνεχίζεται και αυτήν την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00, καθώς η αγαπημένη ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Βαλκάνια Εξπρές» μας παρουσιάζει την Σερβία – Cacak.Η ταξιδιωτική εκπομπή «Βαλκάνια Εξπρές» σε αυτό το επεισόδιο μας ταξιδεύει στην γεωγραφική καρδιά της Σερβίας. Στην πόλη Τσάτσακ, που έχει ιστορία από τη ρωμαϊκή εποχή και η οποία είναι μια «πρωτεύουσα» του μπάσκετ στη Σερβία. Εκεί, στο καφέ Ζοτς, που είναι και λέσχη των φίλων του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα συναντήσουμε και τον ίδιο, τον πρώην μπασκεμπολίστα και νυν προπονητή, που είναι γέννημα-θρέμα της πόλης.
Στο Τσάτσακ θα μυηθούμε και στην τέχνη της street art και θα μάθουμε για την Νάντεζντα Πέτροβιτς, την πρώτη Σερβίδα ζωγράφο, φωτογράφο και εθελόντρια. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στα ιαματικά λουτρά της Άτομσκα Μπάνια και κατόπιν στο χωριό Πρισλάνιτσα, όπου γίνεται το Φεστιβάλ φλογέρας της Σερβίας.
Επόμενος σταθμός μας το μαγευτικό φαράγγι Όβτσαρ-Κάμπλαρ, με την τεχνητή λίμνη Μετζουβερσκο, έναν τόπο φυσικής ομορφιάς, αναψυχής και βιοποικιλότητας. Στην περιοχή υπάρχουν ορθόδοξα μοναστήρια, που αποτελούν το λεγόμενο «σέρβικο Άγιον Όρος».Τελευταίος σταθμός μας η Γκούτσα, όπου γίνεται κάθε χρόνο το περίφημο Φεστιβάλ Τρομπέτας, που είναι το μεγαλύτερο «έθνικ» Φεστιβάλ των Βαλκανίων καθώς και το Λαπιντάριουμ, όπου θα μάθουμε για τα μυστηριώδη Κραϊπουτάσι, που είναι χαρακτηριστικά μνημεία της σέρβικης υπαίθρου.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Κωνσταντινίδης Αργύρης
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Eικονολήπτης :  Θεόφιλος Καλαϊτζιδης
Β’ κάμερα – χειρίστης drone:Νικόλαος Βαρβουχάκης
Επιστημονικός συνεργάτης: Γιώργος Στάμκος
Σκριπτ: Νόπη Ράντη
Αφήγηση :Κώστας Χατζησάββας

 

  • Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα
  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3