«ΦΙΕΣΤΑ» Νέα σειρά Ντοκιμαντέρ κάθε Παρασκευή στις 00:30

 «ΦΙΕΣΤΑ» Νέα σειρά Ντοκιμαντέρ κάθε Παρασκευή στις 00:30

 «ΦΙΕΣΤΑ»
Νέα Σειρά Ντοκιμαντέρ
Κάθε Παρασκευή στις 00:30

Πρεμιέρα Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 00:30

 Η νέα ισπανική σειρά ντοκιμαντέρ «Fiestas/Φιέστα» που μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου και στις τοπικές γιορτές τους, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 00:30 και θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.

Το «Fiestas» περιπλανάται σε διάφορα μέρη του κόσμου και ανακαλύπτει τα πιο εντυπωσιακά, ενδιαφέροντα και συναρπαστικά πάρτι που έχουν οργανώσει οι άνθρωποι. Κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα περίεργα. Φανταστείτε τι θα σκέφτονταν κάποια μη ανθρώπινα όντα αν μας έβλεπαν να τρέχουμε πίσω από έναν ταύρο για πλάκα ή όταν χορεύουμε σάμπα κάτω από τη βροχή με μια στολή από πλαστικά κουτάλια.

Η σειρά μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου. Από μια μικρή πόλη της ανατολικής Ισπανίας, όπου κάθε  καλοκαίρι άνθρωποι όλων των ηλικιών ρίχνονται στην “Τοματίνα”, μια γιορτή-πόλεμο με ντομάτες, ως το Σαν Φερμίν και μια βάναυση γιορτή, όπου γιγάντια ζώα καλούνται να προσπαθήσουν να καρφώσουν τα κέρατά τους στα σώματα των ανθρώπων, ένα παράξενο παιχνίδι, το οποίο λατρεύουν όσοι …επιβιώνουν.

Και από την ισπανική πόλη Πατούμ, όπου ένας κύριος κάνει τα μαγικά του με εστεμμένους αετούς και μεγαλοκέφαλους νάνους μπροστά σε μάζες ενθουσιασμένες από τον ρυθμό των τυμπάνων και των κροτίδων, έως τη Νέα Υόρκη και μία υλιστική γιορτή της αλλαγής του χρόνου στην Times Square.

Η γιορτινή περιήγηση συνεχίζεται με μια αλλιώτικη γιορτή στο Μεξικό που τιμά τον θάνατο την Ημέρα των Νεκρών, όταν άντρες, γυναίκες και παιδιά ετοιμάζουν βωμούς, φαγητό και πολλά λουλούδια για να φέρουν πίσω τους νεκρούς, ενώ ολοκληρώνεται στην Βραζιλία, με τους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού που σε αναγκάζουν να κουνηθείς, θέλοντας και μη.