Η ΕΡΤ3 στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3 στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3  στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 

Δυναμική παρουσία  θα έχει η  ΕΡΤ3 στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, αποτυπώνοντας  τα δρώμενα της μεγαλύτερης γιορτής του σινεμά που φέρνει στην πόλη τις καλύτερες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του  Φεστιβάλ,  η τηλεόραση της ΕΡΤ3  θα  μεταδίδει καθημερινά στις 19:00 και το Σαββατοκύριακο στις 22:15  ένα δεκάλεπτο μαγνητοσκοπημένο αφιέρωμα με συνεντεύξεις, νέα και δράσεις του Φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Θανάσης  Γωγάδης. Η σκηνοθεσία  είναι της  Τάνιας Χατζηγεωργίου και η διεύθυνση παραγωγής του Δημήτρη  Φράστανλη.  Στην κάμερα ο  Ανδρέας Κοτσίρης,  στον ήχο ο  Γιάννης Τσιτιρίδης  και στο μοντάζ η  Ελένη  Χρυσομάλλη.  Το αφιέρωμα θα  προβάλλεται καθημερινά και στην εκπομπή της ΕΡΤ3  «Μέρα με Χρώμα» (10:00 – 11:30)  και θα είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επίσης την  Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  από τις 10:00 έως τις 12:00  η εκπομπή  «Μέρα με Χρώμα», σε απευθείας μετάδοση από την Αποθήκη Γ στο λιμάνι της  Θεσσαλονίκης,  θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3,  ο  9,58fm,  θα παρουσιάζει καθημερινά (13:00 – 15:00) μια ειδική εκπομπή  για  όλα όσα συμβαίνουν στη 64η διοργάνωση, από το ραδιοφωνικό στούντιο που θα έχει στηθεί στην Αποθήκη Γ, στο λιμάνι της   Θεσσαλονίκης. Οι δημοσιογράφοι  Θανάσης Γωγάδης  και  Ελένη Κουρτίδου ενημερώνουν τους ακροατές  για τις προβολές, τα ειδικά αφιερώματα  και τις παράλληλες  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προτείνουν ταινίες, υποδέχονται στα μικρόφωνα διοργανωτές, Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, παραγωγούς και συντελεστές ταινιών και  μας μεταφέρουν το κλίμα του σημαντικότατου αυτού θεσμού. Οι εκπομπές θα είναι διαθέσιμες και στο ERTecho
( www.ertecho.gr/radio/958fm).

Εκτενείς καθημερινές αναφορές θα γίνονται και από τις υπόλοιπες  εκπομπές του 9,58fm από το στούντιο της Αγγελάκη 6, ενώ οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν τις κινηματογραφικές προβολές του φεστιβάλ.