«Κυριακή στο χωριό ξανά» – Καστανιά Άρτας – Κυριακή 06.11.2022, στις 13:30

«Κυριακή στο χωριό ξανά» – Καστανιά Άρτας – Κυριακή 06.11.2022, στις 13:30

«Κυριακή στο χωριό ξανά»
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Καστανιά Άρτας
Κυριακή 06.11.2022 στις 13:30

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που θα μεταδίδεται σε νέα ώρα, στις 13:30, αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα μας ταξιδέψει στην Καστανιά της Άρτας.
Το ταξίδι μας ξεκινάει μέσα στο καστανόδασος. Πρωταγωνιστής της εκπομπής, ο παππούς Δημήτρης Σκανδάλης, ένας αυθεντικός θρύλος 105 ετών, ο οποίος θυμάται τα σχολικά του χρόνια και όλες τις ωραίες, αλλά και τις ζόρικες στιγμές που έχει ζήσει. Φυσικά και μας αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του.
Ο Κωστής κουβεντιάζει με τους κατοίκους για τον ισχυρό τους σύλλογο και τις δράσεις τους στο χωριό, στην Αθήνα, στην Άρτα και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Καστανιώτες. Ακούει τις ιστορίες τους για τα δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και για τους πολλούς επιστήμονες του χωριού.Παρακολουθούμε την καθημερινότητα τους, στα μελίσσια, στα χωράφια, στα σπίτια τους, στα καφενεία. Μαθαίνουμε τα θέματα τους, αλλά και την ιστορία του τόπου, από την αρχαιότητα ως τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, και τραγουδάμε «Τζουμέρκα μου περήφανα». Ανακαλύπτουμε την μαγεία του βουνού και όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την ντόπια παραδοσιακή κουζίνα. Οι νοικοκυρές του χωριού κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις λιχουδιές τους και η Ελένη μας εξηγεί πως φτιάχνονται οι κεφτέδες με τον τραχανά. Κι όλα αυτά μέσα στο Κυριακάτικο τρικούβερτο γλέντι της Καστανιάς.

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης  Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Γιώργος Κόγιας, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Γιώργος Κόγιας
Ήχος: Λευτέρης Παρασκευάς
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Μιχάλης Καλλιγέρης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Φοίβος Θεοδωρίδης

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3