«Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ» Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 – Πρεμιέρα Τρίτη 7 Ιουνίου...

«Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ» Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 – Πρεμιέρα Τρίτη 7 Ιουνίου στις 13:00

«Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ»
Νέα σειρά ντοκιμαντέρ

Πρεμιέρα Τρίτη 7 Ιουνίου στις 13:00

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής 2020, «The Danube/Ο Δούναβης» ξεκινά την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 13:00 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Στη σειρά που υπογράφουν οι Bärbel Jacks και Sebastian Lindemann, παρουσιάζονται η φύση, οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν κατά μήκος του Δούναβη και δίνονται πληροφορίες για τις διαφορετικές ζωές που διαμορφώθηκαν και την ιστορία που γράφτηκε στις όχθες του.

nor

Ο Δούναβης είναι ένας πραγματικά ευρωπαϊκός ποταμός, που ρέει μέσα από εντυπωσιακά τοπία. Εκτείνεται σε μήκος 2.888 χιλιόμετρων, από την πηγή του στον Μέλανα Δρυμό μέχρι την εκβολή του στη Μαύρη Θάλασσα, συνδέοντας δέκα χώρες με εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς. Είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ευρώπης μετά τον Βόλγα, ο μόνος μεγάλου μεγέθους που ρέει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και ο γνωστότερος διεθνώς. Ήταν και συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, διαμορφώνοντας ανέκαθεν τη ζωή των λαών που ζουν κατά μήκος του.

Τρίτη 7 Ιουνίου Επεισόδιο 1: Από την πηγή του Δούναβη στο Λιντς
Τετάρτη 8 Ιουνίου Επεισόδιο 2: Από το Βαχάου στην Ουγγαρία
Πέμπτη 9 Ιουνίου Επεισόδιο 3: Από τη Βουδαπέστη στο Βελιγράδι
Παρασκευή 10 Ιουνίου Επεισόδιο 4: Από τις Σιδηρές Πύλες στη Μαύρη Θάλασσα

  • Η σειρά ντοκιμαντέρ θα  είναι διαθέσιμο  και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3