«Πράσινες Ιστορίες» – Αώος – Χρυσαετός – Δευτέρα 31 Ιανουαρίου...

«Πράσινες Ιστορίες» – Αώος – Χρυσαετός – Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 στην ΕΡΤ3

«Πράσινες Ιστορίες»
Αώος – Χρυσαετός
Δευτέρα  31  Ιανουαρίου 2022 στις 12:00

Στο πρώτο μέρος του επεισοδίου της «πράσινης σειράς» της ΕΡΤ3  «Πράσινες Ιστορίες», τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 12:00, ταξιδεύουμε στον ποταμό Αώο όπου μαθαίνουμε για τις προσπάθειες προστασίας του που έχουν γίνει από τη δεκαετία του ’80.

Επιστήμονες, κάτοικοι και οργανώσεις όπως το MedINA (Mediterranean Institute for Nature and Anthropos/Μεσογειακό Ινστιτούτο για την Φύση και τον Άνθρωπο) μας εξηγούν τι έχει γίνει και γιατί είναι σημαντικό να παραμείνει ο Αώος, ποταμός ελεύθερης ροής και ένας από τους τελευταίους της Ευρώπης. Μαθαίνουμε επίσης τι στάση κρατάνε οι πολίτες και οι πολιτικοί στη γειτονική Αλβανία όπου εκβάλει ο ποταμός.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μεταφερόμαστε στην περιοχή του Έβρου όπου ο Λαυρέντης Σιδηρόπουλος κάνει το διδακτορικό του με αντικείμενο τον χρυσαετό, το σπάνιο αρπακτικό που υπήρξε σύμβολο δύναμης και ισχύος σε πολλούς λαούς. Μας δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά της ζωής του που είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς.

Παρουσίαση: Χριστίνα Παπαδάκη, Δαρεία Τζαννετάκη, Χριστίνα Καρναχωρίτη
Σενάριο – σκηνοθεσία :Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία : Κώστας Ματίκας, Χρήστος Δασκαλοθανάσης, Μάνος Αρμουτάκης, Ρόμνικ Πάλο
Ηχοληψία – μιξάζ : Κων/νος Ντόκος
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή, Διονύσης Βαρχαλαμάς
Color grading: Hrach Altunyan
Εκτέλεση παραγωγής: landart PRODUCTIONS

· Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα
· Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3