“+άνθρωποι – Όταν ήρθαν οι μέλισσες” Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 15:00

“+άνθρωποι – Όταν ήρθαν οι μέλισσες” Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 15:00

“+άνθρωποι” – Β΄ΚΥΚΛΟΣ
      ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ    
Όταν ήρθαν οι μέλισσες”

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 15:00

Στο νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ «+άνθρωποι», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 15:00 στην ΕΡΤ3, ο Γιάννης Δάρρας πηγαίνει στην κοιλάδα του Βίκου για να συναντήσει δύο ξεχωριστούς μελισσοκόμους.

Πρόκειται για δύο  μηχανικούς που εγκατέλειψαν τα φώτα της πόλης και τις καλές δουλειές τους κι αποφάσισαν να ζήσουν στη φύση, δίπλα στις εργάτριες που φροντίζουν για την τροφή μας, τις μέλισσες. Όταν οι μέλισσες θα εξαφανιστούν, ο άνθρωπος θα πεθάνει στα επόμενα τέσσερα χρόνια, είχε προβλέψει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Χωρίς τις μέλισσες η τροφή μας θα περιορίζονταν σε καλαμπόκι, ρύζι και σιτάρι. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά και το 80% της άγριας βλάστησης χρειάζονται τις μέλισσες για επικονίαση.

Ο Γιάννης Δάρρας συναντάει στην κοιλάδα του Βίκου τους δυο νέους μελισσοκόμους που συμβάλουν στο να μην εξαφανιστούν οι μέλισσες – επικονιαστές και ταυτόχρονα παράγουν ένα μοναδικό προϊόν με υπεραξία, αφού οι επιστημονικές αναλύσεις δείχνουν ότι έχει ανώτερα επίπεδα βιοδραστικότητας και από το μέλι Manuka, η τιμή του οποίου αγγίζει τα 700 ευρώ το κιλό.

Έρευνα, Αρχισυνταξία, Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίνα Ντόβα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης
Δημοσιογραφική υποστήριξη:Σάκης Πιερρόπουλος

  • Κάθε Κυριακή στις 15:00 και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 11:30 από την ΕΡΤ3.
  • Το επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3