Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για την Eurovision 2023

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για την Eurovision 2023

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για την Eurovision 2023

 

 

Ο 67os Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Περιλαμβάνει τους δύο Ημιτελικούς, στις 9 και 11 Μαΐου 2023 και τον Μεγάλο Τελικό, στις 13 Μαΐου 2023.

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι, τεχνικοί των ΜΜΕ, δημιουργοί περιεχομένου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και εκπρόσωποι των fan media, που επιθυμούν να καλύψουν τη διοργάνωση, χρειάζεται να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία διαπίστευσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της  European Broadcasting Union (EBU).

Το αίτημα διαπίστευσης υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας EventGo της EBU: https://app.eventgo.se/ebu/media

Η υποβολή αιτήματος για διαπίστευση συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή, εκ μέρους των ενδιαφερομένων, των όρων και προϋποθέσεων που αποτυπώνονται στα παρακάτω επίσημα έγγραφα του Διαγωνισμού:

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων διαπίστευσης 

Εκπρόσωποι από ΜΜΕ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι και δημιουργοί περιεχομένου για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτείνεται να υποβάλουν αίτηση διαπίστευσης μέχρι τις 7 Απριλίου 2023, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής στις 26 Απριλίου 2023.

Εκπρόσωποι  fan media μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαπίστευσης μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Οι αιτήσεις εκπροσώπων fan media θα αξιολογηθούν και οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023. 

Διαδικασία αιτήσεων 

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι και όσοι εργάζονται αποκλειστικά για παραδοσιακά ΜΜΕ,  υποβάλουν αίτηση για την κατηγορία Μ.

Για την υποβολή της αίτησης, απαιτείται η ανάρτηση αποδεικτικού επαγγελματικής ενασχόλησης (αντίγραφο δημοσιογραφικής ταυτότητας ή αποδεικτικό εργασίας σε συγκεκριμένο ΜΜΕ).

Digital influencers και δημιουργοί περιεχομένου επίσης υποβάλουν αίτηση για την κατηγορία Μ.

Εργαζόμενοι σε fan media υποβάλουν αίτηση για την κατηγορία FM.

Στην αίτηση και για τις δύο κατηγορίες, θα ζητηθούν λεπτομέρειες για το εκάστοτε ΜΜΕ και τους λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και λεπτομέρειες για το πλάνο κάλυψης της διοργάνωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες, είτε εργάζονται σε παραδοσιακά ΜΜΕ είτε σε fan media, μπορούν να αιτηθούν για αποκλειστική πρόσβαση στο Διαδικτυακό Κέντρο Τύπου (Οnline Media Centre) για την εξ αποστάσεως κάλυψη της διοργάνωσης.

Κατηγορίες ΜΜΕ 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να κάνουν αίτηση για μία μόνο από τις ακόλουθες κατηγορίες και εάν εγκριθεί η αίτησή τους, θα λάβουν και την αντίστοιχη διαπίστευση.

M1 – ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ (Media με παγκόσμια εμβέλεια ή/και από μη συμμετέχουσα χώρα)

M2 – ΕΘΝΙΚΑ ΜΜΕ (Media που καλύπτουν το σύνολο μίας συμμετέχουσας χώρας)

M3 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ και ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ (Media που καλύπτουν τμήματα μιας συμμετέχουσας χώρας)

M4 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ (ΟNLINE MEDIA CENTRE)

FM – FAN COMMUNITY MEDIA (ΜΜΕ αφιερωμένα αποκλειστικά στην κάλυψη του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision)

FM4ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ (ΟNLINE MEDIA CENTRE)

Όσοι λάβουν διαπιστεύσεις M 1-3 και FM, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον χώρο της διοργάνωσης στο Λίβερπουλ και στο Διαδικτυακό Κέντρο Τύπου (Online Media Centre). 

Οι διαπιστεύσεις M4 και FM4 παρέχουν πρόσβαση μόνο στο Διαδικτυακό Κέντρο Τύπου (Οnline Media Centre).

Κέντρο Τύπου στο Λίβερπουλ 

Το Κέντρο Τύπου στο Λίβερπουλ θα είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 14 Μαΐου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://eurovision.tv/mediacentre/accreditation

Και στο τηλέφωνο: 210 6066518 (καθημερινά 11:00-13:00)