23% αύξηση τηλεθέασης στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1

23% αύξηση τηλεθέασης στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1

23% αύξηση τηλεθέασης στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1

Τα θετικά σχόλια που αποσπούν οι νέες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, αλλά και γενικότερα οι νέες εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης, αρχίζουν να αποτυπώνονται πλέον και στα νούμερα τηλεθέασης.

Είναι εντυπωσιακό ότι η ΕΡΤ1 έκλεισε και τον Νοέμβριο με μέση τηλεθέαση 5,7%, έναντι 4,6% την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Σε σχέση μάλιστα και με τους τρεις μήνες του περσινού φθινοπώρου, η ΕΡΤ1 έχει σημειώσει μεσοσταθμική αύξηση 23%, γεγονός καθόλου αυτονόητο για τη δημόσια τηλεόραση, σε μια τηλεοπτική σεζόν. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η αύξηση φαίνεται να λαμβάνει σταθερά χαρακτηριστικά, κάτι που αποδίδεται όχι μόνον στις ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, αλλά και στις νέες σειρές μυθοπλασίας, οι οποίες συχνότατα καταγράφουν διψήφια νούμερα.

Έχει, τέλος, αυτονόητη σημασία πως μολονότι για τη δημόσια τηλεόραση η τηλεθέαση δεν είναι αυτοσκοπός, η αξιοσημείωτη αύξηση της απήχησης της ΕΡΤ στο ξεκίνημα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν καταγράφεται σε ένα πρωτόγνωρα ανταγωνιστικό περιβάλλον, λόγω της ύπαρξης ενός επιπλέον ιδιωτικού καναλιού.