8ο Μεσογειακό & Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ...

8ο Μεσογειακό & Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας – Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ Ηρακλείου, την ΕΡΤ Χανίων και το Δεύτερο Πρόγραμμα | Από 01-03.07.2022

8ο Μεσογειακό & Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας

Απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ Ηρακλείου, την ΕΡΤ Χανίων
και το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Ημερομηνίες μετάδοσης: Από Παρασκευή 1η έως Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ύστερα από δύο χρόνια σιωπής, λόγω της πανδημίας, το Μεσογειακό και Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας επιστρέφει και η ΕΡΤ συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή για να φιλοξενήσει στον «αέρα» των ραδιοφώνων της, μουσικές από εννέα καλλιτεχνικά σχήματα και καλλιτέχνες.

Ήχοι παραδοσιακοί, βαλκανικοί, ροκ και ρεμπέτικα, μουσικές από τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και πλήθος άλλων ακουσμάτων, θα μεταδοθούν το τριήμερο 1η, 2 και 3 Ιουλίου 2022 από τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ Ηρακλείου 97,5, της ΕΡΤ Χανίων 100,6 και 104FM. Την Κυριακή 3 Ιουλίου, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, το φεστιβάλ θα μεταδοθεί και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Eλληνικής Ραδιοφωνίας.

Τη μετάδοση και των τριών βραδιών θα κάνει για όλα τα ραδιόφωνα η παραγωγός του Δεύτερου Ελενα Διάκου, με τεχνικό υπεύθυνο τον Μάκη Γίγα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 1η Ιουλίου, 21:00 – 00:30 (ΕΡΤ Ηρακλείου, ΕΡΤ Χανίων)

Τσίτα Κόρδα band 

Μια παρέα οκτώ μουσικών και φίλων με διασταυρούμενες μουσικές καταβολές και ορμητήριό τους τη Μυρσίνη Σητείας σ’ ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι.

Καφέ Αμάν Σμύρνη-Σύρα-Πειραιάς

Το σμυρναίικο τραγούδι με τα σαντουροβιόλια και τους σπουδαίους δημιουργούς του’ συναντά το ρεμπέτικο με τα μπουζούκια του Μάρκου Βαμβακάρη και των άλλων μεγάλων σε μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

BAiLDSA 

H ματιά των BAiLDSA στη σύνθεση και στη στιχουργική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα post punk και indie rock, μπλεγμένο με παραδοσιακά στοιχεία της Ανατολικής Μεσογείου και μπολιασμένο παράλληλα με στοιχεία dub και reggae.

Σάββατο 2 Ιουλίου 21:00 – 00:30 (ΕΡΤ Ηρακλείου, ΕΡΤ Χανίων) 

Transidellia 

Ο ήχος των Transidellia είναι ένα μίγμα παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων ρυθμών και ηχοχρωμάτων με μια ατμοσφαιρική, ψυχεδελική αλληλεπίδραση.

Εβρίτικη Ζυγιά

Ένα παραδοσιακό ορχηστρικό σχήμα με πάθος για τη διάσωση και την ανάδειξη μουσικών θησαυρών, θα παρουσιάσει live το άλμπουμ «Ορμένιον» και υπόσχεται μια εκρηκτική βραδιά μέσα από τη μαγεία της θρακιώτικης μουσικής.

Αγία Φανφάρα

Η Αγία Φανφάρα είναι μια μπάντα χάλκινων και ξύλινων πνευστών και κρουστών αποτελούμενη από μια πολυμελή ομάδα μουσικών από διαφορετικές αφετηρίες, που σκοπό έχει τη διάδοση της Χαλκοδοξίας μέσω εορταστικών εκδηλώσεων και μουσικών τελετουργικών.

Κυριακή 3 Ιουλίου 21:00 – 00:30 (ΕΡΤ Ηρακλείου, ΕΡΤ Χανίων, Δεύτερο Πρόγραμμα)

Χρίστος Τσιαμούλης, Μαρία Κώτη, Δημήτρης Σγουρός

Ένα μουσικό οδοιπορικό μνήμης από τη Σμύρνη στις αστικές περιοχές της Κρήτης. Οι μανέδες και τα «μερακλίδικα» τραγούδια της ταβέρνας ανταμώνουν με τις πατινάδες, τα σταφιδιανά συρτά και τους υπόλοιπους σκοπούς της Σμύρνης και της Κρήτης με τους απόλυτους δεξιοτέχνες τού σήμερα.

Ψαρογιώργης Ξυλούρης

Ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Μεσογειακού-Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας, για να θυμίσει σε όλους την ουσία του κρητικού γλεντιού. Μακριά από το φολκλόρ, αλλά πολύ κοντά στην κρητική ψυχή, θα συνδυάσει τη μεγάλη οικογενειακή του μουσική παράδοση με τις σύγχρονες επιρροές του σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Στην παρουσίαση του Φεστιβάλ, το τριήμερο 1η, 2 και 3 Ιουλίου θα είναι η Έλενα Διάκου, με την τεχνική επίβλεψη του Μάκη Γίγα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα και την τεχνική υποστήριξη του Σταύρου Κουμάκη της ΕΡΤ Ηρακλείου.

Στο στούντιο της ΕΡΤ στο Ηράκλειο θα είναι η Σταυρούλα Κατσουλάκη και η Φανή Καλαθάκη, με τεχνικούς τους Σταύρο Καλεντάκη και Δημήτρη Στρατήγη, ενώ τεχνικοί υπεύθυνοι για την ΕΡΤ Χανίων θα είναι ο Κώστας Δάνδολος και ηΦωτεινή Περβολιανάκη.

ΕΡΤ Ηρακλείου 97,5 & 105,6 fm και ΕΡΤ Χανίων στους 100,6 και 104 fm

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Ακούστε όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ στο ERTecho.gr