Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Μια συνεργασία του Πρώτου Προγράμματος με το Radio...

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Μια συνεργασία του Πρώτου Προγράμματος με το Radio Panik του Βελγίου | 26.09.2021

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Μια συνεργασία του Πρώτου Προγράμματος
με το Radio Panik του Βελγίου

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19:00 (ώρα Ελλάδας)

Τo Πρώτο Πρόγραμμα συνεργάζεται με τον βελγικό ραδιοσταθμό Radio Panik για τη δημιουργία αγγλόφωνης εκπομπής αφιερωμένης στη διεθνή διάσταση της προσωπικότητας και του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) και οι ακροατές στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν σε απευθείας μετάδοση από τον ιστότοπο του ραδιοσταθμού radiopanik.org. Η εκπομπή θα ηχογραφηθεί και θα μεταδοθεί στα ελληνικά από το Πρώτο Πρόγραμμα σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι Jonathan Parker και Francesco de Rose από τις Βρυξέλλες και ο Θωμάς Σίδερης από την Αθήνα παρουσιάζουν ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια επίδραση της μουσικής του Θεοδωράκη το δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα μέσα από τραγούδια του που ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε διαφορετικές εκτελέσεις και κάτω από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της εκπομπής Historias Minimas του Radio Panik. Το Radio Panik τελεί από το 2006 υπό την αιγίδα του υπουργείου Κοινοτήτων του Βελγίου, ενώ από το 2011 αναγνωρίζεται ως μόνιμος φορέας εκπαίδευσης στη χώρα του. Εκπέμπει στους 105,4 χιλιόκυκλους στα FM και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας του.