Επιβράβευση των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ

Επιβράβευση των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ

Επιβράβευση των δελτίων ειδήσεων

και των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ

Την ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά της ΕΡΤ στην ενημέρωση φαίνεται πως επιλέγει, σε καθημερινή βάση, μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία που εξέδωσε η Nielsen για τον μήνα Απρίλιο.

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, οι τηλεθεατές επιβραβεύουν τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, όπως και τις ενημερωτικές εκπομπές της.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, περισσότεροι από 285.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν, σε καθημερινή βάση, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1,  στις 21:00, τον μήνα Απρίλιο, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, την πανδημία, αλλά και τα μεγάλα θέματα στην ελληνική και στη διεθνή σκηνή.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση ήταν το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 να ξεπεράσει σε τηλεθέαση το δελτίο ειδήσεων του OPEN, το οποίο παρακολούθησαν 262.000 τηλεθεατές και το δελτίο ειδήσεων του MEGA, με 217.513 τηλεθεατές.

Πρώτο στις επιλογές των τηλεθεατών ήταν το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το οποίο παρακολούθησαν 612.907 τηλεθεατές. Ακολούθησε το δελτίο ειδήσεων του STAR (524.094), του ALPHA (499.625) και του  ANT1 (489.920).

Δεν είναι, όμως, μόνο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 που έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το τηλεοπτικό κοινό, καθώς οι πολίτες επιλέγουν για την ενημέρωσή τους και τα υπόλοιπα δελτία ειδήσεων, αλλά και τις ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων στις 12:00, αλλά και στις 15:00, όπως και των ενημερωτικών εκπομπών τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, βρίσκονται σταθερά πάνω από το συνολικό μέσο όρο της ΕΡΤ1, σημειώνοντας ακόμα και διψήφια ποσοστά.