Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην ΕΡΤ: Οι ΗΠΑ γιορτάζουν μαζί μας

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην ΕΡΤ: Οι ΗΠΑ γιορτάζουν μαζί μας

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην ΕΡΤ:

Οι ΗΠΑ γιορτάζουν μαζί μας

Το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ γιορτάζουν μαζί με την Ελλάδα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έστειλε μέσω της ΕΡΤ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, που θα μεταδοθεί απόψε Πέμπτη 25 Μαρτίου, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι οι Αμερικανοί πολίτες κατανοούν πολύ καλά το νόημα της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς όπως εξήγησε οι αρχές που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση είναι πανανθρώπινες.

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την άποψη ότι ένας λαός μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να αγωνιστεί για την ελευθερία του, όσοι αιώνες και αν περάσουν.

Υπογράμμισε πάντως, ότι δεν πρέπει να περιοριστούμε σε μια παρελθοντολογία και στα κατορθώματα των προγόνων μας, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η επανάσταση είναι διαρκής.

Η δημόσια τηλεόραση, που έχει τροποποιήσει το πρόγραμμά της προκειμένου να καλύψει όλες τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα μεταδώσει σήμερα το απόγευμα, σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, τις  εκδηλώσεις για το 1821, στην οποία θα παρίστανται εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και πολλοί άλλοι επίσημοι από την ομογένεια.

Θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Holy Trinity στο Manhattan,  ενώ θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει βίντεο για την Επανάσταση του 1821, σύντομες ομιλίες από εξέχοντα μέλη της Αμερικανικής πολιτικής σκηνής και της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, καθώς και καλλιτεχνικό μέρος.