ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στη γενέθλια μέρα του Μάνου Χατζιδάκι | 23.10.2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Αφιέρωμα στη γενέθλια μέρα του Μάνου Χατζιδάκι | 23.10.2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Αφιέρωμα στη γενέθλια μέρα του Μάνου Χατζιδάκι
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23.10.2022 από 08:00 ως 17:00

Ο λόγος και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι παραμένουν πάντα επίκαιρα και με αφορμή τη γενέθλια μέρα του, το Δεύτερο Πρόγραμμα ετοίμασε και θα μεταδώσει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, επιλεγμένες εκπομπές.

Από τις 8 το πρωί ως τις 17:00, ακούμε δέκα στιγμιότυπα από δημόσιες τοποθετήσεις του Μάνου Χατζιδάκι, όπως τα επιμελήθηκε η Μαρία Κοζάκου. Πάντα επίκαιρος ο Χατζιδάκις μιλά για τη  μουσική παιδεία στην Ελλάδα, για τις διαχωριστικές γραμμές, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, για το τραγούδι που κολακεύει αλλά και εκείνο που αποκαλύπτει, ενώ ακούμε και την ιστορική τοποθέτησή του στο Καλλιμάρμαρο για τον λαϊκισμό, καθώς και ένα σύντομο διάλογό του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Επίσης:

09:00-10:00, Λίτσα Τότσκα

«Από τόπο σε τόπο με τον Μάνο Χατζιδάκι». Η Λίτσα Τότσκα, στη δεύτερη ώρα της εκπομπής της θα ταξιδέψει τους ακροατές με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, σε τόπους πραγματικούς και φανταστικούς.

Με αφετηρία τη γενέθλια πόλη του, την Ξάνθη, θα περιπλανηθούμε στα νησιά του Αιγαίου, στο Παρίσι, στις όχθες του Νείλου και του Ιορδάνη κι από εκεί  με μια στάση στην Ακροκόρινθο, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα για να καταλήξουμε στο Παγκράτι. Οδηγός μας ένα άστρο της Ανατολής και στη συντροφιά μας τρεις κοπέλες απ’ τη Θήβα, ένας Ιρλανδός κι ένας Ιουδαίος και πολλοί ακόμη ήρωες του Μάνου Χατζιδάκι.

10:00-11:00, Κώστας Φασουλάς

Στην πρώτη ώρα της εκπομπής, «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια», ο Κώστας Φασουλάς συναντάται με την αιρετική προσέγγιση της σκέψης του συνθέτη και το αντισυμβατικό πνεύμα του, όπως αυτά μεταφράζονται στο έργο του.

14:00-15:00, Γιώργος Παπαστεφάνου

Από το σχετικά πρόσφατο αρχείο της Ραδιοφωνίας, ακούμε ηχογράφηση του 2018, από τον κύκλο εκπομπών «Μια φορά θυμάμαι», σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη, όπου ο Γιώργος Παπαστεφάνου ανθολογεί αυτοβιογραφικά κείμενά του. Σε αυτή την εκπομπή μιλά για τον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα από σπάνιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις και ενδιαφέροντα άγνωστα περιστατικά.

17:00-18:00, Οδυσσέας Τσάκαλος

Το «Εσύ που δεν μιλάς» αυτή τη φορά θα μιλήσει. Ο Οδυσσέας Τσάκαλος θα εξομολογηθεί τις αγαπημένες του μουσικές και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του.

Την προηγούμενη  μέρα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, μην χάσετε την εκπομπή «Αντέλμα» με τον Στάθη Δρογώση, στις 17:00. Ο Χατζιδάκις ήταν αυστηρός και με τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι, το 1986 ηχογράφησε ξανά 35 από τα πιο σπουδαία τραγούδια του με άλλες ενορχηστρώσεις διευθύνοντας ο ίδιος τους μουσικούς. Συνεργάστηκε με τέσσερις σπουδαίους τραγουδιστές τον Ηλία Λιούγκο, τον Βασίλη Λέκκα, την Έλλη Πασπαλά και την Μαρία Φαραντούρη. Θα ακουστούν τραγούδια από αυτό τον δίσκο και θα μιλήσουμε για τις ιστορίες ου κρύβονται από πίσω τους.

Αν θέλετε να ακούσετε τα on demand των προηγούμενων αφιερωμάτων κάντε κλικ εδώ #ondemandDeftero

_______________________________

Info

Αφιέρωμα του Δεύτερου στη γενέθλια μέρα του Μάνου Χατζιδάκι

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #Αφιέρωμα #ΜάνοςΧατζιδάκις

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/