ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Ίσια δικαιώματα» | Δευτέρα 13.12.2021

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Ίσια δικαιώματα» | Δευτέρα 13.12.2021

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άκου! Η παράσταση αρχίζει!
«Ίσια δικαιώματα»
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, στις 21:00

Κάθε «δεύτερη Δευτέρα στο Δεύτερο», συνεχίζεται το θεατρικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας, με δεκάδες ολοκαίνουργιες θεατρικές παραγωγές, ειδικά ηχογραφημένες και σκηνοθετημένες για το ραδιόφωνο!

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, στις 21:00, θα ακούσουμε, ειδικά δραματοποιημένο για το ραδιόφωνο το πιο επίκαιρο από ποτέ έργο της Μαρίας Τσιμά «Ίσια Δικαιώματα», σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μιχαήλ.

Επτά γυναίκες, επτά αφηγήσεις, επτά εξομολογήσεις ζωής. Κοινό στοιχείο το πέρασμα από τη μία πατρίδα στην άλλη. Πέρασμα που έγινε με αρκετές στερήσεις, πολλή μοναξιά, αλλά αστείρευτη αγάπη και όρεξη για ζωή.

Η Μαρία Μιχαήλ γράφει για την παράσταση:

«Σε μια εποχή που η κοινωνική απομόνωση επιβάλλεται για λόγους υγείας, η φράση «κανένας μόνος, καμία μόνη» έρχεται να συμπληρώσει τα λόγια της Κριστέλας, που λέει: «μόνος γίνεται κανένας». Η μετανάστευση, η φτώχια, η γυναικοκτονία, η μοναξιά, η έλλειψη ασφάλειας και ο ρατσισμός είναι ένα κράμα κοινωνικών προβλημάτων που εντέχνως αποτυπώνονται στα «Ίσια δικαιώματα» και αποτελούν για εμένα κινητήριο δύναμη ώστε να δοθεί φωνή σε αυτές τις ηρωίδες, να ζωντανέψουν και να ακουστούν στο ελληνικό ραδιόφωνο σε μια εποχή που τα προβλήματα αυτά απαιτούν, ευαισθητοποίηση των πολιτών και άμεσες λύσεις.»

Συγγραφέας: Μαρία Τσιμά

Σκηνοθεσία: Μαρία Μιχαήλ

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Τσιμά (Νατάσσα/Λιθουανία), Χριστίνα Μαξούρη (Οξάνα/Ρωσία), Λήδα Πρωτοψάλτη (Τοντόρκα/Βουλγαρία), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Κριστέλα/Αλβανία), Ζαχαρούλα Οικονόμου (Μαρίνα/Γεωργία), Μαρία Κεχαγιόγλου (Λορέτα/Σιέρα Λεόνε), Στέλλα Γκίκα (Κλάρα/Πολωνία).

Ιnfo

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Ίσια δικαιώματα»

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/