ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Οι δανειστές» | Δευτέρα 10.01.2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Οι δανειστές» | Δευτέρα 10.01.2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άκου! Η παράσταση αρχίζει!
«Οι δανειστές»
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στις 21:00

Προεπισκόπηση εικόνας

Μία ακόμα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου έρχεται στο Δεύτερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του θεατρικού μαραθωνίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κάθε δεύτερη Δευτέρα στο Δεύτερο.  Σειρά έχει το έργο του Αύγουστου Στρίνμπεργκ «Οι δανειστές» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελένης Καφετζή που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στις 21:00.

Το έργο που είναι γραμμένο το 1888 χαρακτηρίζεται από τον συγγραφέα του ως «τραγικωμωδία» και αφηγείται την ιστορία ενός ιδιότυπου ερωτικού τριγώνου: του καθηγητή Γκούσταβ, του εικαστικού καλλιτέχνη Άντολφ και της γυναίκας του τελευταίου, Τέκλα.
Βρισκόμαστε σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Η Τέκλα λείπει για λίγες μέρες και ο Άντολφ γνωρίζει τον Γκούσταβ με τον οποίο γίνεται φίλος και του εμπιστεύεται προσωπικά πράγματα. Στη διάρκεια του έργου ανακαλύπτουμε την πραγματική ταυτότητα του Γκούσταβ και παρακολουθούμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι εξουσίας. Οι ήρωες σχεδόν μονομαχούν, προκειμένου να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο.

Η σκηνοθέτις Ελένη Καφετζή γράφει για το έργο: «Η έννοια του κλασικού συνδέεται άρρηκτα με τη διαχρονικότητα και “Οι δανειστές” του Στρίντμπεργκ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε μια εποχή που η διεκδίκηση, η σύγκρουση και η κατάχρηση εξουσίας, η πάλη για επικράτηση του ισχυρού στον αδύναμο, η ανάγκη κτήσης και υποδούλωσης του άλλου, εξακολουθούν να έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο σε όλα τα επίπεδα σχέσεων –διαπροσωπικών, κοινωνικοπολιτικών, εργασιακών– το έργο αυτό παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο».

Ηθοποιοί: Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Άντολφ), Κώστας Βασαρδάνης (Γκούσταβ), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Τέκλα).

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

 

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Οι δανειστές»

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στις 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/