ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Οι Λαντζέρηδες» | Δευτέρα 13.06.2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Οι Λαντζέρηδες» | Δευτέρα 13.06.2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!
«Οι Λαντζέρηδες»
Πρεμιέρα στο ραδιόφωνο – Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, στις 21:00

Μη χάσετε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, στις 9 το βράδυ, από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, τη ραδιοφωνική μεταφορά του θεατρικού έργου του Morris Panych, «Οι Λαντζέρηδες» (2005), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Χατζηνικολάου.

Μια σύγχρονη, αλληγορική κωμωδία του πολυβραβευμένου Καναδού συγγραφέα Morris Panych, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2019, στο Σύγχρονο Θέατρο, με την καλλιτεχνική υπογραφή της Ομάδας Νάμα (Ελένη Σκότη – Γιώργος Χατζηνικολάου).

Τρεις άνδρες, οι λαντζέρηδες, εργάζονται στα υπόγεια ενός πολυτελούς εστιατορίου, ανάμεσα σε ατέλειωτες στοίβες πιάτων. Αθέατοι από τον πάνω κόσμο, που τους στέλνει αδιάκοπα τα άπλυτά του. Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, κάνουν τη… λάντζα και αντιδικούν για το νόημα της δουλειάς τους, της ζωής τους εν τέλει.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Χατζηνικολάου, που θα μιλήσει στον Σιδερή Πρίντεζη λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης, σημειώνει για το έργο: Ο Morris Panych αντιστρέφοντας τις έννοιες «θέατρο του παραλόγου» και «πραγματικότητα» διεισδύει στο παράλογο της πραγματικότητας με ένα ιδιοφυές θέατρο ρεαλισμού. Μια ιστορία, -σκληρή και λυπητερή όπως και η ζωή- για το παράλογο τής κοινωνικής δομής, τον μύθο της αταξικής κοινωνίας, τον σιωπηλό «πόλεμο των τάξεων», τις αξίες, το καθήκον και τα θέλω.

Ραδιοφωνική διασκευή και ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Χατζηνικολάου
Διδασκαλία υποκριτικής: Ελένη Σκότη
Σύνθεση μουσικής: Στέλιος Γιαννουλάκης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Κωστής (Ντρέσλερ), Γιάννης Σαρακατσάνης (Έμετ),  Γιώργος Ζιόβας (Μος), Αλέξανδρος Μανωλίδης (Μπάροουζ)

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

Δείτε το trailer

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Οι Λαντζέρηδες»

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, ώρα 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/