ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη, με...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη, με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου | Δευτέρα 02.01.2023

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη
Μ
ε τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00

Με το θεατρικό έργο «Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη ανοίγει το νέο έτος, τρίτο κατά σειρά, των νέων ραδιοφωνικών θεατρικών παραγωγών στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00, ακούμε την εκπληκτική Μίρκα Παπακωνσταντίνου στον ρόλο της Μπλοντίν, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τάκη Τζαμαργιά και σε επιμέλεια Σιδερή Πρίντεζη. 

Μια πορσελάνινη κούκλα φτιαγμένη στη Λιμόζ της Γαλλίας, στα τέλη του 19ου αιώνα, βρίσκεται ξεχασμένη στη βιτρίνα ενός παλαιοπωλείου στην Αθήνα, εδώ και 25 χρόνια. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν κλείσει το παλαιοπωλείο, ένας άστεγος, αποφασίζει να την κάνει δική του. Και μαζί, ξεκινούν μια διαδρομή στην Αθήνα τού σήμερα. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και τι σκοπεύει να κάνει την πορσελάνινη κούκλα;

Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, ο οποίος μιλάει στον Σιδερή Πρίντεζη λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης, σημειώνει για το έργο: «Δύο παράλληλες ιστορίες, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν, ξετυλίγονται με κοινό αφηγητή την κούκλα. Από τη μία, το ταξίδι ζωής της κούκλας, που διατρέχει σχεδόν 150 χρόνια ζωής σε διαφορετικές χώρες και εποχές. Από την άλλη, η ιστορία του άστεγου στο σήμερα, μέσα από τα μάτια της κούκλας. Δύο ιστορίες που τέμνονται με έναν αλλόκοτο τρόπο. Λόγος, ήχοι και μουσική συντελούν στο να ειπωθούν ανθρώπινες ιστορίες από τη Γαλλία της Μπελ Επόκ έως την Ελλάδα της κρίσης. Ένας μονόλογος γι’ αυτά που χάσαμε και γι’ αυτά που κερδίσαμε, αλλά και μια ιστορία για την Αγάπη. Διότι στο τέλος μόνο η Αγάπη μένει».

Η πρωτότυπη μουσική του Μιχάλη Γούτη –ειδικά γραμμένη για τη συγκεκριμένη ραδιοφωνική παρουσίαση του έργου– δημιουργεί ένα ολόκληρο μουσικό και ηχητικό σύμπαν που αγκαλιάζει την αφήγηση της κούκλας.

Μουσική εκτέλεση βιολιού: Γιάννης Μαστρογιάννης
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα
Ηχοληψία: Βαγγέλης Σαπουνάς
Επιμέλεια εκπομπής: Σιδερής Πρίντεζης

_______________________________

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Πορσελάνη» του Δημήτρη Χαλιώτη

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma  #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Δείτε το trailer