ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Στάχτη στα μάτια» | Δευτέρα...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Στάχτη στα μάτια» | Δευτέρα 27.12.2021

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Στάχτη στα μάτια»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, στις 21:00

Ο θεατρικός μαραθώνιος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με πολλές νέες παραστάσεις συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, στις 21:00, το Δεύτερο Πρόγραμμα μεταδίδει την παράσταση «Στάχτη στα μάτια» του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου.

Δύο οικογένειες στο Παρίσι, με αφορμή τον επικείμενο γάμο των παιδιών τους, προσπαθούν να εντυπωσιάσουν η μία την άλλη, με σκοπό να αποσπάσουν μεγαλύτερη προίκα. Προσποιούνται τους βαθύπλουτους, στήνοντας μια εντελώς πλαστή, φανταστική εικόνα του εαυτού τους, και συναγωνίζονται μεταξύ τους σε εξωφρενικές ψευτιές. Η αυλαία ανοίγει στο σπίτι του πρώτου οικογενειάρχη, ενός γιατρού της συμφοράς που κάνει αιματηρές οικονομίες. Αλλά μόλις μυριστούν το ενδεχόμενο συνοικεσίου, στήνουν αμέσως τον μηχανισμό εξαπάτησης, με ξεκαρδιστικές συνέπειες, ώσπου να πετυχαίνουν την επίσημη πρόταση γάμου.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει για την παράσταση στον Σιδερή Πρίντεζη και τον Νίκο Αϊβαλή λίγο πριν από τη μετάδοση του έργου, γράφει σχετικά:

«Από τον μέγιστο Γάλλο κωμωδιογράφο του 19ου αιώνα, μία δίπρακτη καυστική σάτιρα για τα ήθη των Παριζιάνων μικροαστών. Για μια κοινωνία που νοιάζεται μόνο για το “φαίνεσθαι”, που ζει σε μια τεχνητή “φούσκα”, πασχίζοντας να δείξει κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι, ώσπου η “φούσκα” αυτή να σκάσει…».

Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μυλωνάς (κ. Μαλενζάρ), Ναταλία Τσαλίκη (Μπλανς, σύζυγος του Μαλενζάρ), Νίκος Ψαρράς (κ. Ρατινουά), Άννα Μάσχα (Κονστάνς, σύζυγος του Ρατινουά), Κώστας Μπερικόπουλος (θείος Ρομπέρ), Άρης Μπαλής (Φρεντερίκ, γιος των Ρατινουά), Άννα Κλάδη (Εμελίν, κόρη των Μαλενζάρ), Δήμητρα Βλαγκοπούλου (Αλεξαντρίν, καμαριέρα της κυρίας Μαλενζάρ & Ζοζεφίν, καμαριέρα της κυρίας Ρατινουά), Δημοσθένης Ελευθεριάδης (ταπετσιέρης), Θανάσης Δήμου (σεφ).

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Στάχτη στα μάτια»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

Δείτε το τρέιλερ