ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Στη χώρα Ίψεν» του Ιάκωβου...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! – «Στη χώρα Ίψεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη | Δευτέρα 04.04.2022, στις 20:00

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!
«Στη χώρα Ίψεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Πρεμιέρα στο ραδιόφωνο – Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 20:00

Λίγες μόλις μέρες μετά τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη (29.03.2011) και ενώ η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή, συγγραφέα, στιχουργό και ακαδημαϊκό, το Δεύτερο Πρόγραμμα μεταδίδει το έργο του «Στη χώρα Ίψεν», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Εκτάκτως και μόνο αυτή τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, η μετάδοση θα αρχίσει στις 8 το βράδυ, μια ώρα νωρίτερα από το καθιερωμένο ραντεβού.

Ένας ηθοποιός που έπαιξε τον πάστορα Μάντερς στους Βρυκόλακες του Ιψεν, αμέσως μετά την τελευταία παράσταση του έργου, δεν φεύγει από το θέατρο, μόνο μένει και τριγυρνά μέσα στα άδεια σκηνικά και κουβεντιάζει με τον παράξενο νυχτοφύλακα. Ταυτισμένος με τον ρόλο του, επιχειρεί να ανακαλύψει όλα όσα δεν ειπώθηκαν στο έργο, την αλήθεια των σχέσεων και ποια θα ήταν η τροπή της ιστορίας, αν η αλήθεια δεν είχε ειπωθεί. Ο Καμπανέλλης γοητευμένος από τον κόσμο του Ίψεν, ονόμασε αυτό το μονόπρακτο «Στη  χώρα Ίψεν», σαν να πρόκειται για μια μεγάλη και μαγευτική χώρα.

Η σκηνοθέτις της παράστασης, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, η οποία θα είναι καλεσμένη του Σιδερή Πρίντεζη στην εκπομπή που πλαισιώνει την παράσταση, σημειώνει για το έργο: «Μια εν θεάτρω σπουδή στο ιψενικό έργο, με τη διεισδυτική  ματιά του πάντα «σύγχρονού μας» Καμπανέλλη, το απρόβλεπτο χιούμορ του και τη διακριτή του σάτιρα. Και ένας απολογισμός για τις επιλογές μας, τα κοινωνικά πρόσωπα και προσωπεία που καθορίζουν τη ζωή μας».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Γεννατάς, Νίκος Σταματόπουλος, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Ευγενία Αποστόλου, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνος Φάμης.
Σύνθεση μουσικής: Μαρία Βουμβάκη
Ραδιοσκηνοθεσία: Γιώργος Βουδικλάρης
Δραματουργική επεξεργασία Μαριάννα Παπάκη.

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

 Δείτε το trailer.

 

Ιnfo

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Στη χώρα Ίψεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 20:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/