ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το «Εργαστήρι Παραδοσιακού τραγουδιού ΚΕΠΕΜ» στην εκπομπή «Η παράδοσή μας...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το «Εργαστήρι Παραδοσιακού τραγουδιού ΚΕΠΕΜ» στην εκπομπή «Η παράδοσή μας σήμερα» | 04.06.2023

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το «Εργαστήρι Παραδοσιακού τραγουδιού ΚΕΠΕΜ»
στην εκπομπή «Η παράδοσή μας σήμερα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 04 Ιουνίου 2023, στις 14:00

Ένα πανόραμα της παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας μέσα από ολόφρεσκες, ζωντανές ηχογραφήσεις με σύγχρονα συγκροτήματα, παρουσιάζει το Δεύτερο Πρόγραμμα, κάθε Κυριακή στις 2 το μεσημέρι. 

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 14:00, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Η παράδοσή μας σήμερα», έρχεται ένα παραδοσιακό γλέντι, με κυρίαρχο τον ρόλο του τραγουδιού μέσα από το «Εργαστήρι Παραδοσιακού τραγουδιού ΚΕΠΕΜ».

Ο Δημήτρης Μαντζούρης, δάσκαλος, και υπεύθυνος του παραδοσιακού αρχείου του ΚΕΠΕΜ (Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής/ Μουσικό Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά), μας μιλάει για το εργαστήρι εκμάθησης και σπουδής του παραδοσιακού τραγουδιού, όπου το τραγούδι προσεγγίζεται με συστηματικότητα ανά περιοχή και ανιχνεύεται ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του σε κάθε τόπο, αλλά και ο… «άλλος τρόπος» του παραδοσιακού ανθρώπου να τραγουδάει. Και όλα αυτά, μέσα στο σύγχρονο αστικό πλέον περιβάλλον.

Τι είναι λοιπόν το τραγούδι και πως λειτουργεί μέσα στη συλλογικότητα και το γλέντι; Τι εκφράζει και πως μπορεί να εκφραστεί ο καθένας ξεχωριστά;

Ένας δάσκαλος, πέντε μουσικοί και είκοσι ένας μαθητές-τραγουδιστές-συν-«γλεντιστές», κάνουν ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι για τους ακροατές του Δευτέρου Προγράμματος.

Χορωδία: Ελένη Δήμου, Γεώργιος Κρέπης, Άλκης Κώτσικος, Αθανάσιος Μπατσίλας, Αλέξανδρος Σφυρής, Ιακώβ Γκόμα, Κωνσταντίνος Ζελιαναίος, Βαγγέλης Καλογηρόπουλος, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου, Ελένη Χατζηγεωργίου, Ελένη Δούρου, Ηλέκτρα Οικονομίδου, Ειρήνη Νικολαλαίου, Μαρία Κόλλια, Ευγενία Γαζή, Κατερίνα Χρονοπούλου, Αποστολία Θεολογάκη, Σωσώ Λέου, Χριστίνα Γιαννή, Φωτεινή Φαρφαρατζή, Θεανώ Βρακατσέλη.

Δείτε το τρέιλερ

 

 

 

 

Info

Το «Εργαστήρι Παραδοσιακού τραγουδιού ΚΕΠΕΜ»

«Η Παράδοση μας Σήμερα», με τη Δήμητρα Κόχιλα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, στις 14:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #ΗΠαραδοσήΜαςΣήμερα

Live Streaming: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/
Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm
Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://www.ertecho.gr/radio/deftero/program/