«Έρημη Χώρα» Avant Première της νέας σειράς της ΕΡΤ στο 64ο Διεθνές...

«Έρημη Χώρα» Avant Première της νέας σειράς της ΕΡΤ στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Έρημη Χώρα»

Η καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ κάνει πρεμιέρα στο στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 19:00

Τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς της ΕΡΤ θα προβληθούν σε avant première στο τμήμα Agora Series του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 19:00, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Γκικαπέππα και ηθοποιών της σειράς. Η είσοδος είναι ελεύθερη με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα ταμεία του Φεστιβάλ.

Η «Έρημη χώρα» σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, είναι η πρώτη σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ σε παραγωγή ERTFLIX, γεγονός πολύ σημαντικό καθώς ανοίγει νέες προοπτικές στην ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης, που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική τροχιά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ολόκληρη η σειρά θα προβληθεί αποκλειστικά στο ERTFLIX τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ 

Μίνι σειρά 8 επεισοδίων | ERTFLIX, 2023 

Όταν η Εύα, μια 11χρονη Ελληνορουμάνα που έχει πρόβλημα με την ομιλία, χάνει την ίδια μέρα και τους δυο της γονείς σε δυστύχημα, ο Λουκάς, ο ερημίτης ρατσιστής παππούς της που δεν την έχει δει ποτέ, είναι ο μόνος συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της, αλλά εκείνος την αρνείται πεισματικά. Την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει τότε η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη οικογένεια, που αποφασίζει να παλέψει με τον Λουκά και το παρελθόν του, αναγκάζοντας έτσι εκείνον αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Πρωταγωνιστούν:
Γιώργος Κέντρος, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Καραμίχος, Άννα Μαρία Μαρινάκη, Νίκος Αρβανίτης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χρήστος Κοντογιώργης, Αλεξία Σαπρανίδου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Δημήτρης Αριανούτσος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Stefania Marola, Carmen Ionescu, Mihai Dinvale.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Φωτογραφία: Βασίλης Μουρίκης
Μοντάζ: Σταύρος Σπανός
Μουσική:  Δημήτρης Φριτζαλάς
Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Ενδυματολόγος: Aisha Diri
Ηχοληψία: Θεόφιλος Μποτονάκης
Sound Design & Mix: Γρηγόρης Γαλάνης
Make up: Ντέμη Σταματοπούλου
Hair Stylist: Ελένη Παϊρακταρίδου
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Οργάνωση Παραγωγής: Ελισάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση Παραγωγής: NEEDaFIXER
Παραγωγός: Σοφία Παναγιωτάκη

Παραγωγή: ERTFLIX