ΕΡΤ1 – Αποκλειστική συνέντευξη της Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια και σκάνδαλα διαφθοράς στην...

ΕΡΤ1 – Αποκλειστική συνέντευξη της Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια και σκάνδαλα διαφθοράς στην Τουρκία, απόψε στις «Ειδικές Αποστολές Live» με τον Φάνη Παπαθανασίου | Δευτέρα 24.05.2021

Αποκλειστική συνέντευξη της Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια 
και σκάνδαλα διαφθοράς στην Τουρκία,
απόψε στις «Ειδικές Αποστολές Live»
με τον Φάνη Παπαθανασίου

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, στις 23:00

Οι «Ειδικές Αποστολές Live», με τον Φάνη Παπαθανασίου, εξετάζουν απόψε,  Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, στις 23:00, στην ΕΡΤ1, τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και ανοίγουν τον «Φάκελο Τουρκία: Πόλεμος εξουσίας και σκάνδαλα διαφθοράς στο κόμμα του Ερντογάν».

Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

Στην εκπομπή μεταδίδεται αποκλειστική συνέντευξη στον Φάνη Παπαθανασίου της ηγέτιδας της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης της Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια που βρέθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών συνοδευόμενη από τον δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς που συνελήφθη χθες στο Μινσκ, μετά την αεροπειρατεία με εντολή του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Επίσης, η εκπομπή ανοίγει τον Φάκελο Τουρκία και αναδεικνύει τον πόλεμο εξουσίας και τα σκάνδαλα διαφθοράς στο κόμμα του Ερντογάν. Οι αντιδράσεις που προκαλούν στην Τουρκία, οι καταγγελίες του επιχειρηματία και ηγέτη του οργανωμένου εγκλήματος -σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ- Σεντάτ Πεκέρ, για εμπλοκή του περιβάλλοντος Ερντογάν σε σκάνδαλα διαπλοκής.  Ακόμη, ο ρόλος του Τούρκου Προέδρου και οι καταγγελίες που καίνε τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.  Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην τουρκική κοινωνία και πώς καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, η υποχώρηση της δημοτικότητας του Τούρκου Προέδρου.

Τέλος, παρουσιάζεται μία ενδιαφέρουσα έρευνα με τη συνεργασία του ΕΛΙΑΜΕΠ και της  διαΝΕΟσις, στην οποία φιλοξενούνται οι απόψεις Ελλήνων και Τούρκων πολιτών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην εκπομπή μιλούν οι καθηγητές Διεθνών Σχέσεων Κώστας Υφαντής, Γιώργος Παγουλάτος, Ιωάννης Γρηγοριάδης, ο διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακοπούλος και σημαντικοί αναλυτές από την Τουρκία και την Ευρώπη.

Έρευνα-παρουσίαση: Φάνης Παπαθανασίου

Αρχισυνταξία: Νατάσα Μπαρχαμπά

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας

Δημοσιογράφος/παραγωγός: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

Δείτε το trailer της εκπομπής