ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – «Στην καταπράσινη Τζια με τις...

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – «Στην καταπράσινη Τζια με τις πανέμορφες παραλίες» | Κυριακή 12.05.2024

ΕΡΤ1

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα

 «Στην καταπράσινη Τζια με τις πανέμορφες παραλίες»

Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 17:00

Στο δυτικότερο νησί των Κυκλάδων, αλλά και κοντινότερο στην Αττική, συνεχίζονται την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 17:00, τα ταξίδια της εκπομπής «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, ο οποίος ανακαλύπτει κρυμμένους «θησαυρούς» στην καταπράσινη, γενναιόδωρη σε υπέροχα δάση και πανέμορφες παραλίες, Τζια.

Στην Ιουλίδα, την παραδοσιακή κυκλαδίτικη πρωτεύουσα του νησιού, με τα αρχοντικά κτήρια και το υπέροχο φως, ο Ζερόμ έρχεται αντιμέτωπος με μια πρόκληση σε φόντο ασπρόμαυρο…

Πολύ κοντά στην Ιουλίδα, σε μια φάρμα διαφορετική απ’ όσες έχει συναντήσει μέχρι τώρα, ο Ζερόμ ανακαλύπτει μια υπό εξαφάνιση παραγωγή, την άνυδρη καλλιέργεια αμυγδάλου και τη διαδικασία δημιουργίας του πιο λαχταριστού αμυγδαλοβούτυρου.

Μια ξεχωριστή εμπειρία περιμένει τον Ζερόμ στην αρχαία Καρθαία, όπου τα ερείπια μιας σημαντικής πόλης κράτους της αρχαιότητας προβάλλουν απόλυτα εναρμονισμένα στο μοναδικό φυσικό τοπίο, που προκαλεί δέος.

Η εικόνα αλλάζει, αλλά η θέα παραμένει υπέροχη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Καστριανής, όπου ο Ζερόμ μυείται στα μυστικά παραδοσιακών τζιώτικων οργάνων, όπως η τσαμπούνα και το τουμπί.

Το ταξίδι στην Τζια ολοκληρώνεται σε ακόμα ένα μοναδικό σημείο του νησιού, στον Φάρο του Αγίου Νικολάου Κέας, όπου ο Ζερόμ αρπάζει την ευκαιρία να γίνει για λίγο «φαροφύλακας»…

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Εβελίνα Πιπίδη, Ευανθία Τσακνή
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

Το trailer της εκπομπής.
Το φωτογραφικό υλικό του επεισοδίου.