ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» στη Σύρο με τον Ζερόμ Καλούτα | Κυριακή 19...

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» στη Σύρο με τον Ζερόμ Καλούτα | Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΕΡΤ1

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα

«Σύρος»
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 17:00

Στην αρχοντική ομορφιά της Σύρου ξεναγεί ο Ζερόμ Καλούτα τους τηλεθεατές στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 17:00, από την ΕΡΤ1 και είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ένα νησί με ιδιαίτερη ταυτότητα, αισθητική και φυσική ομορφιά και

Η εξερεύνηση της Σύρου ξεκινά από τη λιγότερο γνωστή και διαφημισμένη περιοχή της, την παρθένα και βραχώδη Απάνω Μεριά, όπου ο Ζερόμ συζητά με μέλη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, που έχει αναλάβει τη συντήρηση, την προστασία και την ανάδειξή της.

Στη γραφική Άνω Σύρο, που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ατμόσφαιρα άλλων εποχών, ο Ζερόμ συναντά τον Ζανή Ρούσσα, για να του δείξει πώς καταφέρνει να δημιουργήσει έργα τέχνης μέσα από θαλασσόξυλα, βότσαλα, καπάκια, κι άλλα αντικείμενα, που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Στην αριστοκρατική Ερμούπολη, ο Ζερόμ γνωρίζει την ιστορία και μυείται στη διαδικασία παρασκευής του φημισμένου συριανού λουκουμιού, ενώ επισκέπτεται την έδρα της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου και παίρνει μέρος στην προπόνησή της.

Στα καταπράσινα Χρούσσα μαζεύει λαχανικά εποχής και μαθαίνει για τις χαρές και τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής. Η εκπομπή ολοκληρώνεται μουσικά στο «Εν χορδαίς και οργάνοις» ή αλλιώς στη «Μεγάλη του Μάρκου Σχολή», όπου ο Ζερόμ τραγουδά μαζί με τους νεαρούς μαθητές, που εξακολουθούν να τιμούν και να διαδίδουν το ρεμπέτικο, στην άνθηση του οποίου έχει συμβάλλει αποφασιστικά η ατμόσφαιρα της Συριανής κοινωνίας.

«Φτάσαμε»

Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, «Φτάσαμε», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 17:00.

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

«Φτάσαμε»: Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, περιπέτεια, μελωδία και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή, Άννα Κακλαμάνη
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

Δείτε το trailer. 

Φωτογραφικό υλικό του επεισοδίου.

Ο Ζερόμ στην Ερμούπολη
Με τον καλλιτέχνη Ζανή Ρούσσα
Στη φάρμα με τη Βιβέτα Καρποντίνη
Στη φάρμα με τη Βιβέτα Καρποντίνη
Συριανά λουκούμια με τη Ντίνα Συκουτρή
Συριανά λουκούμια με τη Ντίνα Συκουτρή
Φτιάχνοντας συριανά λουκούμια
Με τα κορίτσια από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό στην Επάνω Μεριά
Με τα παιδιά από το Ωδείο «Εν χορδαίς και οργάνοις»
Προπόνηση με την ομάδα βόλεΐ του Φοίνικα Σύρου