ΕΡΤ1: Καθαρά Δευτέρα στο «Στούντιο 4» με ξεχωριστά αφιερώματα και καλεσμένους-έκπληξη |...

ΕΡΤ1: Καθαρά Δευτέρα στο «Στούντιο 4» με ξεχωριστά αφιερώματα και καλεσμένους-έκπληξη | 27.02.2023

ΕΡΤ1

Καθαρά Δευτέρα στο «Στούντιο 4» με ξεχωριστά αφιερώματα
και καλεσμένους-έκπληξη

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 16:00

Με την Καίτη Φίνου να αφηγείται ιστορίες από τα θρυλικά 80s, τον σολίστ του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο να παίζει ζωντανά τις μουσικές του και με πολλές ακόμα εκπλήξεις, υποδέχεται τη Σαρακοστή η εκπομπή «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ1, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 16:00.

Οι πρωταγωνιστές, οι ατάκες, τα τραγούδια και ο κινηματογράφος της δεκαετίας του ’80 θα «παρελάσουν» από το στούντιο της εκπομπής, με την Καίτη Φίνου να μοιράζεται τις αναμνήσεις της με τους οικοδεσπότες Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Το «Στούντιο 4» υποδέχεται, ακόμη, τον φημισμένο σολίστ του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος μιλάει για τη ζωή του και παίζει ζωντανά τις υπέροχες μελωδίες του.

Στο πνεύμα της ημέρας, θα προβληθούν πλάνα και από τη δεκαετία του ’70, από το Αρχείο της ΕΡΤ, με την έναρξη της Σαρακοστής σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα δούμε πώς φτιάχνεται ο πιο φημισμένος χαλβάς, απευθείας από τη Δραπετσώνα όπου και βρέθηκε ο φακός της εκπομπής.

Επίσης, η ηθοποιός Μαρία Παπαλάμπρου θυμάται αστείες στιγμές από τις σειρές που έχει παίξει και περιγράφει τη συνεργασία της με τους Scorpions, ενώ ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Παπαγεωργίου μιλάει για τη «Μαντάμ Σουσού», τη σχέση ζωής με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον ρόλο του Μάρκου Βαμβακάρη που υποδύεται στο θέατρο.

Θα δούμε, τέλος, ένα αφιέρωμα στις αθηναϊκές καντάδες και τη γειτονιά της Αθήνας από την οποία ξεκίνησαν, δηλαδή την Πλάκα, με «ξεναγό» την ιστορικό Άρτεμη Σκουμπουρδή. Θα μάθουμε για τους ποιητές που είχαν γράψει καντάδες, ποιες από αυτές άφησαν εποχή και πώς συνδέονται με τις Απόκριες.