ΕΡΤ1: «Μουσικό Κουτί» – Αφιέρωμα στη δεκαετία του ’50 με τους Λάκη...

ΕΡΤ1: «Μουσικό Κουτί» – Αφιέρωμα στη δεκαετία του ’50 με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Δώρο Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή | Δείτε πρώτοι τρία βίντεο | Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΕΡΤ1

 «Μουσικό Κουτί»

Αφιέρωμα στη δεκαετία του ’50
με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Δώρο Δημοσθένους
και Πέννυ Μπαλτατζή

  Δείτε πρώτοι τρία βίντεο 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ

Ένα ονειρικό ταξίδι στον χρόνο παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους, για να θυμηθούμε τα τραγούδια που έλαμψαν τη δεκαετία του ’50 και συνεχίζουν να λάμπουν μέχρι και σήμερα, ετοίμασε το «Μουσικό Κουτί», την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή, οι οποίοι αγαπούν ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’50 και το αποδεικνύουν με τις ερμηνείες και τις διασκευές που έχουν κάνει σε τραγούδια εκείνης της εποχής.

Η θρυλική δεκαετία του ’50 είναι η δεκαετία που «φυτρώνουν» οι σπόροι μιας μεγάλης μουσικής αλλαγής στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, και αποτελεί προάγγελο της έκρηξης που ακολούθησε στη δεκαετία του ’60.

Στο juke box της εκπομπής οργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι με ελληνικά και ξένα τραγούδια που μας συγκινούν και μας ξεσηκώνουν, σαν να γράφτηκαν σήμερα! Ο Βασίλης Τσιτσάνης συναντά τον Έλβις Πρίσλεϊ και η μουσική ταξιδεύει στον χρόνο!

Βασίλη Τσιτσάνη ερμηνεύει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σε μια διασκευή του τραγουδιού «Απόψε κάνεις μπαμ», που πρωτοτραγούδησε η Σωτηρία Μπέλλου. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/0d-GXUMj-mk

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έζησε τα παιδικά του χρόνια σ’ αυτή τη δεκαετία και βέβαια τον σημάδεψαν για πάντα τα πρώτα ακούσματα που είχε σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία.

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο αποψινό juke box, ο Δώρος Δημοσθένους εντυπωσιάζει ερμηνεύοντας Έλβις Πρίσλεϊ και Μπιγκ Μάμα Θόρντον, σε ένα ποτ πουρί που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μουσικής των 50s. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/kGlJTwu0f-A

Η Πέννυ Μπαλτατζή, χρόνια τώρα αποδεικνύει «ότι είναι ένα κορίτσι από σπάνιο και εξωτικό χαρμάνι» που συνδυάζει μοναδικά όλες τις δεκαετίες.

Απόψε, με τη μελωδική της φωνή, μας ταξιδεύει «Σε μαγικά νησιά», σε μια υπέροχη ερμηνεία. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/vZRWYR4feMI

Τετάρτη βράδυ, στις 22:00, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1! 

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό της εκπομπής. 
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ