ΕΡΤ1: «ΤΟ ΠΑΙΔΙ» – Η «Σκιά» αποκαλύπτεται: Ο Τιέν καταφθάνει στο Νεοχώρι...

ΕΡΤ1: «ΤΟ ΠΑΙΔΙ» – Η «Σκιά» αποκαλύπτεται: Ο Τιέν καταφθάνει στο Νεοχώρι | 04 – 07.05.2026

ΕΡΤ1

«Το παιδί»

Η «Σκιά» αποκαλύπτεται: Ο Τιέν καταφθάνει στο Νεοχώρι
Από Δευτέρα 4 έως και Πέμπτη 7 Μαΐου 2026, στις 23:00

Η καχυποψία απλώνεται στο Νεοχώρι, με την Άρτεμις και τους υπόλοιπους να αναζητούν τον χαφιέ και τον μεγάλο κακό, οδηγούμενοι ακόμα και στο να υποψιάζονται ο ένας τον άλλον. Οι χωριανοί οργανώνονται σε ομάδες για να αντιμετωπίσουν την απειλή του Θωμά και του φράγματος, αλλά οι εξελίξεις τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινότητα. Φοβούμενες την απειλή της «Σκιάς», η Άρτεμις με την Ιρίνα παίρνουν πρωτοβουλία και εκπαιδεύουν τους πάντες σε στρατηγικές αντεπίθεσης και τεχνικές διαφυγής. Όμως, όταν ο Τιέν εμφανίζεται απρόσμενα στο Νεοχώρι, κανείς δεν μοιάζει προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθήσει…

Μη χάσετε τις εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Το παιδί», στην ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 7 Απριλίου 2026, στις 23:00.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Μαΐου, ώρα 23:00

Επεισόδιο 117ο: Η Άρτεμις και οι δικοί της κάνουν όλο και πιο τρελές εικασίες για το ποιος ή ποια μπορεί να είναι ο χαφιές αλλά και ο μεγάλος κακός, μέχρι που αρχίζουν να υποψιάζονται ο ένας τον άλλον. Το χωριό χωρίζεται σε ομάδες εργασίας για να αντιμετωπίσουν τόσο τον Θωμά και το φράγμα, όσο και όσα τους είπε ο Γερμανός. Η Στράτος αμφιβάλει για την αποτελεσματικότητά της ως αστυνομικός και σκέφτεται να παραιτηθεί. Η Μαίρη και η Μίνα κάνουν μια σοβαρή και ειλικρινή συζήτηση για τα δικά τους μυστικά. Ο Πάκης προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του χωριού, όμως σύντομα κάτι συνταράσσει τους πάντες συθέμελα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Μαΐου, ώρα 23:00

Επεισόδιο 118ο: Οι χωριανοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στήνουν σκηνές στο χωριό. Η Άρτεμις και η Ιρίνα αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κινηθούν εκείνοι πρώτοι εναντίον του Τιέν, οργανώνοντας εκπαίδευση σε στρατηγικές αντεπίθεσης και τεχνικές διαφυγής. Σε ένα έκτακτο «Πιεσόμετρο», οι χήρες προσπαθούν να καταγγείλουν τα όσα γίνονται. Παράλληλα, η Βούλα κάνει μια πιο ειλικρινή συζήτηση με τον Πάκη και τους σκοπούς του. Οι Νεοχωρίτες προσπαθούν να χωνέψουν τη νέα τους καθημερινότητα, όμως η Άφρο και η Ελένη μαθαίνουν πως η «Σκιά» που κυνηγάει τους Αθηναίους ίσως βρίσκεται στο χωριό. Την ίδια ώρα, το κακό ετοιμάζεται να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Μαΐου, ώρα 23:00

Επεισόδιο 119ο: Όσο η Άρτεμις και οι υπόλοιποι προετοιμάζονται για μάχη, ο Τιέν εμφανίζεται απρόσμενα στο Νεοχώρι. Ο Τιέν αποκαλύπτει τη σύνδεσή του με το φράγμα και σπέρνει τον τρόμο σε όλους, ενώ ταυτόχρονα η Μίνα και η Μαίρη επιδιώκουν να του πάρουν συνέντευξη. Η Σίσσυ, ο Θέμης και η Βάνα προσπαθούν μάταια να τον εμποδίσουν, ενώ η Άρτεμις και ο Πέτρος ζητούν βοήθεια από τη Μυρτώ η οποία έχει τα δικά της προβλήματα. Ενώ κάθε προσπάθεια μοιάζει αναποτελεσματική, η Βάνα πείθει την Άρτεμη να πάρει τον Δημήτρη και να φύγουν. Τέλος, η Ιρίνα και ο Μιχαήλ αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τον Τιέν κατά μέτωπο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Μαΐου, ώρα 23:00

Επεισόδιο 120ο: Ο χωριανοί, τρομοκρατημένοι με όλα όσα συμβαίνουν, ζητούν βοήθεια από τη Σίσσυ για να ξεπεράσουν τους ιδιαίτερους φόβους τους και να αντιμετωπίσουν τον Τιέν. Η Ιρίνα διαφωνεί με την ιδέα να υποκύψουν, ενώ ο Ιβάν κάνει μια ουσιαστική κουβέντα με τον Μιχαήλ και καταλήγουν σε μια συμφωνία για το μέλλον του γιου του. Εν τω μεταξύ, στο γήπεδο ξεκινά ένας αναπάντεχος αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μεγαλύτερων και των νεαρότερων. Στην καντίνα, η Βάνα και η Ιρίνα φτιάχνουν αμαρτίες για το τραπέζι των δύο οικογενειών, με το γεύμα να κλείνει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Η ιστορία…

Αθήνα, 2025. Μια πρώην πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, καταλήγει να εργάζεται ως γυμνάστρια του Ντιμίτρι (Βασίλης Μπούτσικος), ενός νέου στο φάσμα του αυτισμού, μοναχογιού μιας οικογένειας Ρώσου μεγιστάνα, στην έπαυλή τους, στα βόρεια προάστια. Όταν ένα βράδυ η οικογένεια δέχεται επίθεση, η Άρτεμις (Ντένια Στασινοπούλου) καταφέρνει να εξουδετερώσει τους εισβολείς και να σώσει τον Ντιμίτρι, ενώ οι γονείς του απάγονται. Γρήγορα διαπιστώνει ότι όσο το παιδί παραμένει ζωντανό, αποτελεί στόχο εκείνων που διέπραξαν την επίθεση, ενώ η αστυνομία δείχνει απρόθυμη να βοηθήσει.

Χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη, αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αθήνα παίρνοντας μαζί της τον Ντιμίτρι. Καταφεύγει στον τελευταίο άνθρωπο από τον οποίο θα ήθελε να ζητήσει βοήθεια, τη μητέρα της, Βάνα (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχει αποξενωθεί μετά τον θάνατο του πατέρα της, ενώ λίγο αργότερα καταλήγουν στο απομακρυσμένο πατρικό της χωριό, το Νεοχώρι, όπου δεν έχει επιστρέψει εδώ και χρόνια.

Κι ενώ η πρόθεση της ήταν να κρυφτεί μαζί με τον Ντιμίτρι σε έναν ήσυχο και απόμερο τόπο, σύντομα έρχεται αντιμέτωπη με την καχυποψία και την επιφυλακτικότητα των κατοίκων, καθώς το χωριό ταλανίζεται από ένα φαινομενικά άλυτο μυστήριο: την εξαφάνιση του δημάρχου, τον οποίο πραγματικά «άνοιξε η γη και τον κατάπιε». Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι Νεοχωρίτες, οι οποίοι αντιδρούν στην άφιξη των ξένων, καθώς και οι ίδιοι έχουν πολλά να κρύψουν.

Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Θοδωρής Μπαμπούρης, Ζωή Φίλιππα
Συνεργάτης σκηνοθέτις: Εύη Βαρδάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Ενδυματολόγος: Νινέτα Ζαχαροπούλου
Σκηνογράφος: Σοφία Ζούμπερη
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive Producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Supervising Producer: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπούτσικος, Ντένια Στασινοπούλου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Άννα Μάσχα, Έλενα Τοπαλίδου, Χρήστος Κοντογεώργης, Στέφη Πουλοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Μαρία Μπαγανά, Σταύρος Τσουμάνης, Γιώργος Ζυγούρης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Kris Radanov, Αλέξανδρος Μούκανος, Λαέρτης Μαλκότσης, Δημήτρης Παπαγιάννης, Λυγερή Μητροπούλου, Νικολαΐς Μπιμπλή, Βαρβάρα Λάρμου, Αδελαΐδα Κατσίδε, Έλλη Γαλούση, Κώστας Μπούντας
Στον ρόλο της Βάνας η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Στον ρόλο του Γερμανού ο Αλέξανδρος Λογοθέτης
Στον ρόλο της Ιρίνα η Αλεξία Καλτσίκη

Φωτογραφικό υλικό από προηγούμενα επεισόδια: