ΕΡΤNEWS: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Από την κρίση των...

ΕΡΤNEWS: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Από την κρίση των Ιμίων στην προσφορά στα ακριτικά νησιά» | Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΕΡΤNEWS

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου
«Από την κρίση των Ιμίων στην προσφορά στα ακριτικά νησιά»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 23:00

Αυτές τις γιορτινές ημέρες που η σκέψη της προσφοράς και της αλληλεγγύης κυριαρχούν, η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 23:00, και στις 23:45 από την ΕΡΤ1, αναδεικνύει τη σημαντική προσφορά στα ακριτικά νησιά δύο γυναικών που συνδέονται μ’ ένα τραγικό γεγονός της ελληνικής Ιστορίας.

Τον Ιανουάριο του 1996, κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πέφτει στη θάλασσα και τα τρία μέλη του πληρώματός του σκοτώνονται.

Η Ειρήνη Ζωγραφάκη και η Ματίνα Αναγνωστοπούλου, οι τότε σύζυγοι των δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου, μιλούν στην εκπομπή για τη γνωριμία με τους συζύγους τους και την προσπάθεια να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά την απώλειά τους. Σήμερα, και οι δύο ταξιδεύουν στις θάλασσες της Ελλάδας, βοηθώντας εθελοντικά ανθρώπους στα ακριτικά νησιά. Η Ειρήνη Ζωγραφάκη, προσφέροντας εξοπλισμό και υλικό σε μικρά σχολεία και η Ματίνα Αναγνωστοπούλου την ιατρική της βοήθεια.

Η εκπομπή επισκέφθηκε το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων και κατέγραψε τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε τόπους που ερημώνουν. Στα μικρά δημοτικά σχολεία του δυσπρόσιτου νησιού της Θύμαινας και του απομονωμένου οικισμού της Χρυσομηλιάς Φούρνων, δύο δασκάλες αγωνίζονται να προσφέρουν εκπαίδευση στους λίγους μαθητές τους.

Δείτε τo trailer της εκπομπής.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, στις 23:00, στο EΡΤNEWS και στις 23:45 στην ΕΡΤ1.