ΕΡΤNEWS: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Οι Έλληνες ομογενείς και...

ΕΡΤNEWS: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – «Οι Έλληνες ομογενείς και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία» | 27.02.2023

ΕΡΤNEWS

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου
«Οι Έλληνες ομογενείς και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία»
Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00

«Μάνα Ελλάδα». Έτσι αποκαλούν τη χώρα μας οι Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας, που για δεκαετίες υπέμειναν την απομόνωση και την καταπίεση του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα. Τους νέους Έλληνες ομογενείς στην Αλβανία, που προσπαθούν επενδύοντας εκεί να σώσουν τον τόπο τους από την εγκατάλειψη, παρουσιάζει η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00.

Η εκπομπή επισκέφθηκε τον μειονοτικό δήμο της Φοινίκης, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πρόεδρος της Αλβανίας, πριν από την επίσκεψή του εκεί, απαίτησε να κατέβει η ελληνική σημαία, η οποία είναι νόμιμα υψωμένη στα δημόσια κτήρια.

Η εκπομπή περιηγήθηκε στα συνοριακά χωριά και από τις δύο πλευρές των συνόρων και παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων που ζουν στα ερημωμένα χωριά. Χρειάστηκε να ταξιδέψει αρκετά μακριά από τα σύνορα για να βρει το πρώτο ζωντανό χωριό, τη Ζίτσα Ιωαννίνων, και να ανακαλύψει εκεί μια ιστορία αγάπης, που θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας.

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00, στο ERTNEWS και στις 23:45 στην ΕΡΤ1, κάθε δεύτερη Δευτέρα.

Δείτε τo trailer της εκπομπής.