ΕΡΤNEWS: Η έννοια της συμπερίληψης στην «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη ...

ΕΡΤNEWS: Η έννοια της συμπερίληψης στην «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη | 25.01.2023

ΕΡΤNEWS

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη

«Συμπερίληψη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 23:00

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, πραγματεύεται ακόμα ένα θέμα κοινωνικού χαρακτήρα. «Συμπερίληψη» είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής, που μεταδίδεται στις 23:00 από την ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1.

Δυο σπουδαίες προσπάθειες καταγράφονται από την κάμερα της εκπομπής, προκειμένου να αντιληφθούμε εμπράκτως την έννοια της συμπερίληψης ως ύψιστο ζητούμενο στην ιερότητα του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Το «Power of a Flower» είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που αποτελείται από νέους με ιδιαιτερότητες, οι οποίοι καλλιεργούν ελληνικά φυτά και λουλούδια, πλέκουν πρωτότυπες ανθοδέσμες και τις πωλούν σε δύο καταστήματα ή μέσω συνδρομής στον χώρο που επιθυμεί ο καθένας.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται από ενήλικες, που υπό άλλες συνθήκες θα ζούσαν κλεισμένοι στα σπίτια τους, διότι στη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ρέα Βιτάλη, «τους αναπήρους κάθε είδους τους κρύβουμε».

Στη συνέχεια, η «Κεραία» ταξιδεύει στο Γαλαξίδι και συγκεκριμένα στη μονάδα «Εστία Άγιος Νικόλαος», η οποία είναι η επιτομή της συμπερίληψης, καθώς εκεί συμβιώνουν άνθρωποι με αναπηρίες μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και με εθελοντές, που μόλις τελειώνουν το σχολείο τους, καταφθάνουν από κάθε γωνιά της γης, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να λάβουν την ευεργεσία της προσφοράς.

Στην πρώτη προσπάθεια εξαιρετική «ξεναγός» είναι η επιχειρηματίας και εθελόντρια, κ. Ναταλί Μόσχου και στη δεύτερη η πρόεδρος της «Εστίας Άγιος Νικόλαος» κ. Τζοβάνα Καμπούρη.

Η εκπομπή «Κεραία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 23:00 από το ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής. 

 

Το φωτογραφικό υλικό της εκπομπής.
Η Ρέα Βιτάλη με τον γεωπόνο και διευθυντή του φυτώριου της «Power of a Flower» Βασίλη Βουτσιώτη και τους εργαζόμενους (από δεξιά) Μαργαρίτα Πετράκη, Βασίλη Κρητικό και Ξένια Σπανουδάκη
Η Ρέα Βιτάλη στις εγκαταστάσεις της «Εστίας Αγίου Νικολάου» με την πρόεδρο της δομής, Τζοβάνα Καμπούρη