ΕΡΤNEWS: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Αλλάζοντας την πορεία της μοίρας»...

ΕΡΤNEWS: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Αλλάζοντας την πορεία της μοίρας» | 18.01.2023

ΕΡΤNEWS

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη
«Αλλάζοντας την πορεία της μοίρας»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στις 23:00

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, πραγματεύεται ακόμα ένα θέμα κοινωνικού χαρακτήρα. «Αλλάζοντας την πορεία της μοίρας» είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής, που μεταδίδεται στις 23:00 από την ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1.

Δύο σπουδαίες γυναίκες, οι οποίες με συγκινητική γενναιοψυχία αποφάσισαν να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Δύο λαμπρές πρωταγωνίστριες, που ξεκίνησαν από άβουλοι τραγικοί κομπάρσοι στην ίδια τη ζωή τους.

Η Εμινέ Μπουρουτζή, μουσουλμάνα Πομάκα, έπρεπε να παλέψει με αμετακίνητα στερεότυπα όπως ο γάμος σε ανήλικη ηλικία, η μαντήλα ως αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση και η μη μόρφωση. Μια μακρά, δραματικά επίπονη διαδρομή, μια διαρκής μάχη που τη βρίσκει σήμερα μαθήτρια ενώ η κόρη της είναι φοιτήτρια, χωρίς μαντήλα πια.

Η Μαρία Πολύζου, ένα κορίτσι από την Πάτρα, υπέστη το τραγικότερο που μπορεί να υποστεί ανθρώπινη ύπαρξη. Σεξουαλική κακοποίηση από τον γονιό της για έντεκα χρόνια. Μας αφηγείται, με γνώμονα τον ιερό σκοπό της, δηλαδή τη βοήθεια οποιουδήποτε παιδιού βρίσκεται στην ίδια θέση με εκείνη, τον τρόπο με τον οποίο επενέβη στη μαύρη μοίρα της για να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί. Μαραθωνοδρόμος πια, ακόμα και σε μια μάχη με τον καρκίνο, λέει: «Έτρεχα για να αναπνέει οξυγόνο το κακοποιημένο σώμα μου».

«Σέβομαι και κρατώ τις ιστορίες σας σαν κάρβουνα στα χέρια της συνείδησής μου» τους υπόσχεται η Ρέα Βιτάλη.

Η εκπομπή «Κεραία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 23:00 από το ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής. 

Το φωτογραφικό υλικό της εκπομπής.
Ρέα Βιτάλη, Μαρία Πολύζου
Ρέα Βιτάλη, Εμινέ Μπουρουτζή