ΕΡΤNEWS: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Εθισμός» (Β’ Μέρος) | 11.01.2023

ΕΡΤNEWS: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Εθισμός» (Β’ Μέρος) | 11.01.2023

ΕΡΤNEWS

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη
«Εθισμός» (Β’ Μέρος)

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις 23:00

Στο δεύτερο επεισόδιο του αφιερώματος στον εθισμό, η Ρέα Βιτάλη συνομιλεί με την κ. Φωτεινή Λεομπίλλα, η οποία μεταφέρει γενναιόψυχα το δικό της βίωμα μάχης με τον εθισμό. Δεκαοχτώ χρόνια εξάρτησης από ηρωίνη.

Μια ζωή που σου κόβει την ανάσα, καθώς από τοξικομανής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται -φυλακίσεις, την απώλεια του συζύγου της από ναρκωτικά αλλά και την αναγκαστική  αποκοπή της από την επικοινωνία με τα  παιδιά της για 11 χρόνια- κατόρθωσε σε ηλικία 43 ετών, απεξαρτημένη πια, να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο, να σπουδάσει Κοινωνιολογία, να αποφοιτήσει αριστούχος και να διδάσκει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και, πέραν πολλών άλλων, προσφέρει τις χρήσιμες υπηρεσίες της ως σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για θέματα εξαρτήσεων.

Εξίσου σημαντικές είναι οι παρουσίες, τόσο της Μαίρης Μανιάτη, ειδικής ψυχοθεραπεύτριας στο θέμα των εξαρτήσεων, η οποία πέραν της επιστημοσύνης της καταθέτει, επίσης, το δικό της βίωμα στα ναρκωτικά, όσο και του παιδοψυχιάτρου Αθανασίου Αλεξανδρίδη, ώστε να βοηθήσουν τον τηλεθεατή να αντιληφθεί, να αποδεχτεί, να αναζητήσει βοήθεια, τόσο εκείνος που τη χρειάζεται όσο και οι άνθρωποι του στενού του κύκλου, που δεν γνωρίζουν πώς να δράσουν.

Η εκπομπή «Κεραία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 23:00 από το ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής. 

Το φωτογραφικό υλικό της εκπομπής.
Η Ρέα Βιτάλη με την κοινωνιολόγο Φωτεινή Λεομπίλλα
Η Ρέα Βιτάλη με την ειδική ψυχοθεραπεύτρια Μαίρη Μανιάτη