Η Ελένη Δήμου και ο Ηλίας Κόζας, με guest την Dj Spery,...

Η Ελένη Δήμου και ο Ηλίας Κόζας, με guest την Dj Spery, στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 | Δείτε πρώτοι τέσσερα βίντεο | Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022

Η Ελένη Δήμου και ο Ηλίας Κόζας, με guest την Dj Spery
στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 
 Δείτε πρώτοι τέσσερα βίντεο 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στις 22:00
Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem

Το «Μουσικό κουτί» υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα υπέροχο «πάντρεμα» τραγουδιών! Οι επιτυχίες της μίας και μοναδικής Ελένης Δήμου συναντούν τους πανκ, ροκ και balkan ήχους του Ηλία Κόζα και της Dj Spery.

O Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στις 22:00, υποδέχονται την Ελένη Δήμου, μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, που έχει βάλει τη σφραγίδα της στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, τραγουδώντας από Γιάννη Σπανό μέχρι ηπειρώτικα και από Λάκη Παπαδόπουλο μέχρι ρέγκε και έθνικ και τον Ηλία Κόζα, τον ανήσυχο τραγουδοποιό και ερμηνευτή που με το συγκρότημά του, τους Koza Mostra, γράφουν τη δική τους ιστορία στη μουσική. Στα decks της εκπομπής η Dj Spery, γνωστή και ως Σπυριδούλα Σταύρου!

Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem

«Ο Γιάννης Σπανός με έβαλε στους τραγουδιστές που τους λες κλασικούς» αναφέρει στη συνέντευξή της η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελένη Δήμου και θυμάται τα πρώτα της μουσικά ακούσματα: «Η μητέρα μου είχε υπέροχη φωνή με νανούριζε με αμανέδες. Την ακούγανε και λέγανε: Η Λευτερίτσα νανουρίζει την κόρη της». Σταθερή αξία στα μουσικά πράγματα για περισσότερα από 40  χρόνια, έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες, ενώ πολλά τραγούδια έχουν σφραγιστεί από τη μοναδική της ερμηνεία. Πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο πάντα, ακολούθησε το ένστικτο και την καρδιά της και όχι τις επιταγές των δισκογραφικών εταιρειών. «Ψαχνόμουν πολύ γιατί ήθελα να έχω ποικίλα ακούσματα, αλλά με το λαϊκό τραγούδι προσπαθούσα να διατηρήσω μια απόσταση».

Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem

Με τη μοναδικότητα της φωνής της και την ικανότητά της να αποτυπώνει με ακρίβεια, όσα αποπνέουν οι στίχοι των τραγουδιών της, η Ελένη Δήμου συνεπαίρνει με την ερμηνεία του τραγουδιού «Προσωπικά», που έγραψαν για εκείνη ο Γιάννης Σπανός και η Λίνα Νικολακοπούλου.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=xotdO0urXGU

«Ετοιμάζω ταξίδι», μας τραγουδάει στη συνέχεια η αγαπημένη ερμηνεύτρια, σε μουσική Τάκη Μπουγά και στίχους Μάνου Τσιλιμίδη. Ο Ηλίας Κόζας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη και η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» τη συνοδεύουν και όλοι μαζί μας ταξιδεύουν σε ονειρικούς, καλοκαιρινούς προορισμούς!
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=fBqDDQiyqDI

Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem

«Το συγκρότημα που με στιγμάτισε και μεγάλωσα μαζί του είναι οι Queen» λέει σε σχέση με τις μουσικές των παιδικών του χρόνων ο Ηλίας Κόζας, ο οποίος μπορεί να πειραματίστηκε σε πολλά είδη μουσικής, να πέρασε από διάφορα μουσικά γκρουπ και σκηνές της πόλης, αλλά τελικά βρήκε τον δρόμο του με τους Koza Mostra. Η υπέροχη μπάντα του μαζί με τον αείμνηστο Αγάθωνα Ιακωβίδη μάς χάρισαν την 6η θέση στην Eurovision του 2013, με το «Alcohol is Free».

«Με τρέλα» τραγουδάει ο Ηλίας Κόζας, σε μουσική και στίχους δικούς του, και ξεσηκώνει την όμορφη παρέα του καναπέ – και όχι μόνο! Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=SsplPgFvJ7M

Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem

«Ritam», ένα τραγούδι-έκπληξη, σε μουσική Milos Mihajlovic και Dj Spery και στίχους Vojislav Malesev, ερμηνεύει ο κιθαρίστας της μπάντας, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, παρέα με την Dj Spery.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=ZKz2d3PhU6o

Πρωτότυπα «παντρέματα» με εναλλακτικές ενορχηστρώσεις έρχονται από την μπάντα του «Μουσικού κουτιού» στο JukeBox. O «Λεβέντης» του Μίκη Θεοδωράκη συναντά την… αθάνατη «Ιτιά» και η «Ερηνούλα» του Δήμου Μούτση το «Τραγούδι γενεθλίων» της Μαριανίνας Κριεζή!

 «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια» και το «Μουσικό κουτί» το αποδεικνύει για άλλη μία Τετάρτη!

Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem
Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem
Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem