Η Ελπίδα & ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, με guest την Αγγέλα Σιδηροπούλου, στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 | Δείτε πρώτοι τέσσερα βίντεο | Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η Ελπίδα & ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος,
με guest την Αγγέλα Σιδηροπούλου
στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1
 Δείτε πρώτοι τέσσερα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στις 22:00
Photo credits: Μανώλης Μανούσης / Maem

Μια βόλτα στις θρυλικές ντισκοτέκ της δεκαετίας του ’70 και του ’80, αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας, μας πηγαίνει το «Μουσικό κουτί» την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στις 22:00. O Nίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ελπίδα και τον ιδιαίτερο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Στην παρέα έρχεται και η μουσικός και ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς Αγγέλα Σιδηροπούλου.

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην ελληνική ποπ που συναντιέται κάποιες φορές με το λεγόμενο έντεχνο τραγούδι και καλύπτει αρκετές δεκαετίες από το ’70 μέχρι σήμερα.

Θυμόμαστε «Τα καλύτερά μας χρόνια. Στα μικρόφωνα η Ελπίδα, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη και το πάρτι αρχίζει. Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=EWIyp6rgfC8

Πηγαίνουμε βόλτα στην «Ντισκοτέκ» με την μεγάλη επιτυχία του Κώστα Τουρνά που διασκεύασαν τα Ημισκούμπρια. Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=Q-oVQEH39yg

Τραγουδάμε με την Ρένα Μόρφη «Είναι μικρή η ζωή». Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=ZY56AhgVfdI&t=4s

Και χορεύουμε με το κλασικό «I will survive» και την Αγγέλα Σιδηροπούλου. Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο  https://www.youtube.com/watch?v=-4ibuhJdNj8

«Όταν ήμουν μικρή όλοι μου έλεγαν ότι θα γίνω τραγουδίστρια, αλλά εμένα ούτε που μου πέρναγε από το μυαλό. Θυμάμαι ότι πήγαινα και φώναζα τη Βουγιουκλάκη στο ραδιόφωνο και νόμιζα ότι θα μου απαντήσει» λέει στη συνέντευξή της η Ελπίδα, της οποίας η διαδρομή στη μουσική ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70, καθώς υπήρξε η κορυφαία εκπρόσωπος της ποπ μουσικής με μεγάλες επιτυχίες στη δισκογραφία, αλλά και σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού. «Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Τόλης Βοσκόπουλος, ενώ διαγωνιζόταν και ο ίδιος, είχε πει για μένα: “Μόνο αυτό το κορίτσι αξίζει να πάρει το βραβείο”». Εκτός από το πολύ γνωστό ποπ ρεπερτόριό της , η Ελπίδα έκανε συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Κώστας Χατζής και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή που εδώ και δυο δεκαετίες έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και τους έχει χαρίσει τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. «Όταν ήμουν στο σχολείο αντί να παρακολουθώ τα μαθήματα είχα ζωγραφίσει στο θρανίο τα πλήκτρα του πιάνου και έκανα ότι παίζω… Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων το έκανα όταν ήμουν μόλις 19 ετών, ύστερα από έναν διαγωνισμό».

Στο ανατρεπτικό Jukebox της εκπομπής, η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» τα δίνει όλα, με τις καλύτερες διασκευές τραγουδιών.