«Η φωνή που μας ενώνει» στη Φωνή της Ελλάδας | Πέμπτη 24...

«Η φωνή που μας ενώνει» στη Φωνή της Ελλάδας | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Η φωνή που μας ενώνει» στη Φωνή της Ελλάδας
Με τις Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022,
στις 16:00 ώρα Ελλάδας

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-17:00, η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, φιλοξενεί στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», την καθηγήτρια Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη με αφορμή τη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Καστελλόριζο.

Η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Associate in Linguistics του Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Είναι επίσης μέλος του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης (Circle of Hellenic Academics in Boston).

Είναι συγγραφέας και επιμελήτρια πολλών βιβλίων στην Ελλάδα και την Αμερική, μέρος των οποίων χρησιμοποιούνται ως συγγράμματα σε πανεπιστημιακές σχολές. Έλαβε το βραβείο «Διακεκριμένης Ερευνήτριας» και «Διακεκριμένης Κριτή» στην Αμερική για το έργο της από το ερευνητικό ίδρυμα Untested Ideas Research Center. Το 2015 εκλέχτηκε εκτελεστική πρόεδρος Διεθνών Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ευρωαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών. Διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Harvard – Olympia Program του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με ερευνητική υποτροφία. Επίσης, είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με: το Macquarie University, την υποστήριξη του Ιδρύματος Macquarie Greek Studies Foundation, και με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης κα των Boston University Philhellenes της Βοστώνης διοργανώνει το 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» στο Καστελλόριζο από 10 έως 15 Ιουλίου 2022.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή.

Μετάδοση: Πέμπτη  24 Φεβρουαρίου 2022, 16.00-17.00 ώρα Ελλάδας
και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2022, 03.00-04.00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της Φωνής της Ελλάδας

 • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
 • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς και τηλεοπτικούς δέκτες.
 • Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική, Κύπρο, Αίγυπτο).
 • Δορυφορικά στην Ευρώπη και στην Αφρική από τους δορυφόρους Hotbird και HellasSat.
  1)Δορυφόρος HOTBIRD 13.0º East
  Συχνότητα 12.169 MHz Horizontal
  Symbol Rate 27.5MS
  2)HELLAS SAT 39.0 º East
  Συχνότητα 10.730 MHz Horizontal
  Symbol Rate 30.0 MS
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως Deezer και TuneIn.

Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece.

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

 • Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 · e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr · Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ