Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από την εκπομπή...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας από την εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» | 09.12.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
από την εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Στη Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένη η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή, που μεταδίδεται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 13:00 ώρα Ελλάδας,

Ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Μουσείου της Μαρίας Κάλλας. Μας μιλάει για τις δυσκολίες που υπήρχαν στην υλοποίηση του μοναδικού μουσείου στον κόσμο προς τιμή της, αλλά και πως «αν θέλουμε, μπορούμε» αφού, σε μόλις έναν χρόνο, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το νέο Μουσείο-στολίδι. Ταυτόχρονα, ξεναγεί νοητά τους ακροατές στο Μουσείο, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα κοινά.

Ο πρέσβης και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, μιλάει για τις τέσσερις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το προξενείο για τη 100ή επέτειο της γεννήσεως της Μαρία Κάλλας, την ανταπόκριση που είχαν στους Έλληνες και στο διεθνές κοινό, αλλά και για την προσπάθεια που κάνει το προξενείο γενικότερα, ώστε ο Πολιτισμός να καταστεί το όχημα προκειμένου να δώσουν αέρα εξωστρέφειας στη Νέα Υόρκη και στην Αμερική. Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο, για αυτό, όπως λέει ο Ντίνος Κωνσταντίνου, ετοιμάζουν δράσεις αφιερωμένες σε σπουδαίους Έλληνες, το έργο των οποίων πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό.

Ο Στέφανος Κορωναίος, βαρύτονος για περισσότερα από 25 χρόνια και καλλιτεχνικός διευθυντής και γενικός διευθυντής του Θεάτρου Grattacielo της Νέας Υόρκης μιλάει για το ιστορικό αφιέρωμα «Τα 10 πρόσωπα της Μαρίας Κάλλας» στην Αγία Τριάδα του Μανχάταν, τον ναό όπου βαπτίστηκε η Μαρία Κάλλας. Η εκδήλωση που επιμελήθηκε πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Δηλώνει λάτρης της Όπερας, και της Μαρία Κάλλας, η οποία παραμένει ίνδαλμα για τρεις τουλάχιστον γενεές καλλιτεχνών και μοιράζεται μαζί μας το πώς μπήκε η όπερα στη ζωή του.

Παραγωγή, επιμέλεια, παρουσίαση: Ελένη Καραλή
Μετάδοση: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 13:00-14:00 ώρα Ελλάδας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Μπιτζάνης
Ο πρέσβης και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου
Ο βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος

Τρόποι Ακρόασης

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.
Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
email: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ