Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης στην «Αφύλαχτη διάβαση» | 04.11.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Αφύλαχτη διάβαση»

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 

Η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη διάβαση» ετοίμασε ένα συναρπαστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παρουσιάσει ο Θωμάς Σίδερης και θα μεταδοθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στις 13:00. Οι στιγμές, τα γεγονότα, τα πρόσωπα, η βιωμένη εμπειρία, το αποτύπωμα του φεστιβάλ στη συλλογική μνήμη της πόλης είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν, ενώ θα ακουστούν και ηχητικά τεκμήρια από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Θεσσαλονίκης Φεστιβάλ Κινηματογράφου» σε έρευνα αρχείου και σκηνοθεσία Πανδώρας Μουρίκη.

Στον ραδιοθάλαμο της Φωνής της Ελλάδας θα βρίσκεται η σκηνοθέτις Πανδώρα Μουρίκη. Σε ζωντανή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη μιλάει στην «Αφύλαχτη Διάβαση»  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης. Ξεχωριστή στιγμή για την εκπομπή είναι η συμμετοχή της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Συραγώ Τσιάρα μιλάει στον Θωμά Σίδερη για το ίχνος του φεστιβάλ στη συλλογική μνήμη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τη δική της σχέση με το θεσμό. Τέλος, η Μαρία Κουφοπούλου, με μεγάλη εμπειρία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, επικεφαλής των Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μιλάει για τις ταινίες που τη σημάδεψαν.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Μετάδοση: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, 13.00– 14:00 ώρα Ελλάδας

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238

-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr

– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ