Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη – Η Μαργαρίτα και...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη – Η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη | Κυριακή 23.07.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
στην εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στις 12:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 05:00-07:00 ώρα Ελλάδας), η εκπομπή «Η δική μας πόλη» κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Στο στούντιο, τα παιδιά του Μαργαρίτα και Γιώργος. Στην εκπομπή θα ακουστούν πολλές και ιδιαίτερες ιστορίες, ενώ κάποιες απ’ αυτές θα ειπωθούν για πρώτη φορά.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα αναφερθεί στο βιβλίο της «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού», θα σταθεί στην αγάπη της οικογένειας για τις προγονικές ρίζες, στην εμπειρία της ως παιδί να παρακολουθεί τη γέννηση ενός τραγουδιού, «βήμα-βήμα» από τον πατέρα της.
Θα μιλήσει για τις σημαντικότερες συναντήσεις του μουσικοσυνθέτη με μεγάλες προσωπικότητες από πολλά μέρη του κόσμου και για την αντιστασιακή του δράση κατά την περίοδο της χούντας.
Επίσης, θα γίνουν αναφορές στην πολιτική του δραστηριότητα, στους περιορισμούς αλλά και στη στάση συγχώρησης και καλοπροαίρετης αντιμετώπισης που είχε απέναντι σε όσους τον ταλαιπώρησαν.

Ακόμη, η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης θα μιλήσουν για τη ζωή της οικογένειας στο Παρίσι, τις σινεφίλ επιλογές τους και τις πολλές επισκέψεις τους στους κινηματογράφους.
Τέλος, θ’ ακουστούν αγαπημένα τραγούδια από πολλές περιόδους της δημιουργίας του Μίκη.

Μια διαφορετική εκπομπή και προσέγγιση στη ζωή του «αρχάγγελου» του μουσικού μας πολιτισμού, με οικογενειακές αναμνήσεις και ιδιαίτερες δημιουργικές κι ανθρώπινες στιγμές.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Γιώργος Θεοδωράκης, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, Θέμης Ροδαμίτης
ΤΡΟΠΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ