Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Δολοφονίες τρανς γυναικών – Η περίπτωση της Χάντε...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Δολοφονίες τρανς γυναικών – Η περίπτωση της Χάντε Καντέρ» – Ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στην «Αφύλαχτη διάβαση» | Παρασκευή 14.07.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Δολοφονίες τρανς γυναικών –
Η περίπτωση της Χάντε Καντέρ»
Ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ
στην «Αφύλαχτη διάβαση»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στις 13:00

Ο Θωμάς Σίδερης συνάντησε τη Χάντε Καντέρ τον Ιούνιο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Η θηλιά», (πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβολή από την ΕΡΤ3 την περίοδο 2018-2020), μία ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Δύο μήνες μετά, η Χάντε Καντέρ βρέθηκε δολοφονημένη σε ένα αλσύλλιο της Κωνσταντινούπολης. Ο δολοφόνος της προσπάθησε να κάψει το άψυχο σώμα της.

Η Χάντε Καντέρ ήταν μία μαχητική ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Τουρκία, ενώ ο κινηματογραφικός φακός την κατέγραψε να δίνει μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τη διοργάνωση του pride στην τουρκική μεγαλούπολη.

Με αφορμή την άγρια δολοφονία της Άννας Ιβάνκοβα, πριν λίγα 24ωρα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα, η «Αφύλαχτη Διάβαση» ανοίγει τον φάκελο των δολοφονιών των τρανς γυναικών, εστιάζοντας στην περίπτωση της Χάντε Καντέρ.

Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θωμάς Σίδερης και μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις 13:00 ώρα Ελλάδας, συμμετέχει η Αφροδίτη Φράγκου, συγγραφέας του βιβλίου «Η πάλη για την ΤΡΑΝΣ απελευθέρωση».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Μετάδοση: Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Τρόποι Ακρόασης της «Φωνής της Ελλάδας»
 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της «Φωνής της Ελλάδας»