Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – «Εκείνο το πρωί δεν κυμάτιζε η σβάστικα»:...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – «Εκείνο το πρωί δεν κυμάτιζε η σβάστικα»: Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση | Παρασκευή 24.05.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Εκείνο το πρωί δεν κυμάτιζε η σβάστικα»

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ 
σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση 

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, για το παράτολμο σχέδιο δύο νεαρών φοιτητών να κατεβάσουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, το βράδυ της 30ής Μαΐου 1941, έναν σχεδόν μήνα από την παράδοση της Αθήνας στους ναζί, παρουσιάζει σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση η Φωνή της Ελλάδας, και ο Θωμάς Σίδερης την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Στη συνέχεια η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη για ακρόαση και στο ERTεcho.

Καθώς η Μάχη της Κρήτης έχει πάρει πια δραματική τροπή, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας αποφασίζουν μέσα στην ορμή της νιότης τους και στο πάθος τους για την ελευθερία, να καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Μέσα σε λίγες ώρες, μελετούν όλες τις λεπτομέρειες πρόσβασης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και, το ίδιο βράδυ, συναντιούνται στην πλατεία Κουμουνδούρου, έχοντας μαζί τους ένα κλεφτοφάναρο.
Η αντίστροφη μέτρηση για μία από τις σημαντικότερες πράξεις ηρωισμού ενάντια στον ναζισμό σε όλη την Ευρώπη, είχε ήδη αρχίσει.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Μετάδοση: Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 13.00-14.00 ώρα Ελλάδας

 Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ