Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη ΔΕΘ του...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη ΔΕΘ του 1960 στην «Αφύλαχτη Διάβαση» | Παρασκευή 02.09.2022

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 1960

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο και, συγκεκριμένα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 1960 θα πραγματοποιήσει η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη Διάβαση»  την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, από τις 13:00 έως τις 14:00.

Κάθε Σεπτέμβριο τα φώτα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη λόγω της Διεθνούς Έκθεσης. Το 1960 με πρωτοβουλία της  Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, λειτούργησε ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που εξέπεμψε στην Ελλάδα και, μάλιστα, η εκπομπή του έγινε μέσα από τους χώρους της Έκθεσης.

Ο κινηματογραφιστής Νίκος Μπιλιλής ήταν ο άνθρωπος που έστησε από την αρχή τον τηλεοπτικό σταθμό και βρέθηκε εκείνες τις πρώτες ιστορικές στιγμές πίσω από τις κάμερες. Σε μία απολαυστική και, ταυτόχρονα, αποκαλυπτική συνέντευξη μιλάει αποκλειστικά στον Θωμά Σίδερη για όλα όσα συνέβησαν εκείνη την εποχή.

Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ακούγονται ακόμη τεκμήρια από το αρχείο του ραδιοφωνικού σταθμού Μακεδονίας αλλά και τραγούδια που ακούστηκαν στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού το 1960.

Έρευνα-Τεκμηρίωση-Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Μετάδοση: Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, 13:00-14.00 ώρα Ελλάδας.

Τρόποι ακρόασης της «Φωνής της Ελλάδας»

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
-e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
– Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ