Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η Χλόη Κουτσουμπέλη στην εκπομπή «Η ποιήτρια...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η Χλόη Κουτσουμπέλη στην εκπομπή «Η ποιήτρια της εβδομάδας» | 12-18.02.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Χλόη Κουτσουμπέλη
στην εκπομπή «Η ποιήτρια της εβδομάδας»

Από Δευτέρα 12 έως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Η Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει και πάλι στο πρόγραμμά της τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας».

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από Δευτέρα 12 έως Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024
είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962, τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δούλεψε στον τραπεζικό τομέα. Εξέδωσε την πρώτη ποιητική της συλλογή στα 22 της και μέσα στη 40χρονη πορεία της στα γράμματα, εκδόθηκαν άλλες εννέα ποιητικές συλλογές, ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα η ενδέκατη από τις εκδόσεις Πόλις, τρία μυθιστορήματα και δύο θεατρικά έργα.

H συλλογή της «Οι ομοτράπεζοι της άλλης Γης», εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης του 2017. Επίσης δύο ακόμα ηλεκτρονικές συλλογές της με τίτλους «Απαγόρευση κυκλοφορίας» και «Η μυστική ζωή των ποιημάτων» κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με φωτογραφίες του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου. Το θεατρικό της έργο με τίτλο «Ορφέας στο μπαρ» παίχτηκε το 2014, στο θέατρο Αγορά, στην Πάτρα. Το 2020 από τον εκδοτικό οίκο Φωτόδεντρο στη Σεβίλλη κυκλοφόρησε μία συλλογή αρχαιόθεμων ποιημάτων με τίτλο «Πάντα κάτι ξεχνάει η Αντιγόνη, όταν φεύγει» μεταφρασμένη στα Ισπανικά από τον Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο. Το 2020, κυκλοφόρησε μία μελέτη του έργου της από τις εκδόσεις Ρώμη με τίτλο «Η ποιητική του αρχαίου μύθου στο έργο της Χλόης Κουτσουμπέλη» από τη φιλόλογο και ποιήτρια Αγγελική Μαυρουδή και πρόσφατα εκδόθηκε ένας τόμος με επιστημονικά μελετήματα για το έργο της από τον Φιλολογικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, στις εκδόσεις Γράφημα.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ερμιόνη Κατσίγιαννη
Μετάδοση: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 07:00 και 22:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 19:00 ώρα Ελλάδας

 

 Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ