Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, Εύα Φάμπα,...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, Εύα Φάμπα, στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» | 01.02.2023

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, Εύα Φάμπα,
στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα»
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στις 16:00

Η Εύα Φάμπα, η διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, είναι καλεσμένη στη Φωνή της Ελλάδας στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα», που επιμελείται και παρουσιάζει η Ελένη Καραλή, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στις 16:00.

Η  Εύα Φάμπα, μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας, έχει δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική.

Έχει δώσει επανειλημμένα ρεσιτάλ στην Ελλάδα, σε σημαντικές αθηναϊκές αίθουσες, στο Βυζαντινό Μουσείο και στη Ρωμαϊκή Αγορά, σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε πολλές πόλεις σε όλη την υφήλιο: Κίνα, Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Σουηδία, Σερβία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Περού, Βολιβία κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο.

Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας», στου οποίου την ίδρυση πρωτοστάτησε και προεδρεύει, το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου παρουσιάζοντας έργα σε πανελλήνια και  παγκόσμια εκτέλεση, όπως επίσης με πολλούς  Έλληνες και ξένους σολίστ

Έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες, παρουσιάζοντας ονομαστά κονσέρτα αλλά και τις παγκόσμιες πρεμιέρες νέων έργων.

Έχει ηχογραφήσει 5 CD που παίζονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την έκδοση έργων για την κιθάρα και  είναι και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων.  Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση μουσικής. Τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ ως συνθέτρια με τίτλο «Ρόδο μου κόκκινο», κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Γιώργου Μπίμη, Μαριάνθης Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή, Βέρας Βασιλείου-Πέτσα, Φιλιώς Μόρφη. Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και διεθνή φεστιβάλ, μετέχει  στις επιτροπές διεθνών διαγωνισμών νέων κιθαριστών και σύνθεσης έργων για κιθάρα. Έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από διεθνή φεστιβάλ και δήμους, ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας. Είναι  πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας».

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή 

Μετάδοση: Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, 16:00-17:00 ώρα Ελλάδας
και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, 03:00-04:00 ώρα Ελλάδας σε επανάληψη

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της Φωνής της Ελλάδας

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
email: thevoiceofgreece@ert.gr
Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ